Cauta

Amigdalita acuta la 2 ani.

alinaflory a intrebat pe 02.12.2013

Buna ziua, am un baietel de 2 ani si 3 luni, marti am fost cu el la medicul de familie pentru o raceala, gat rosu, mucisori, tuse, dr ne-a dat Amoxacilina, Nurofen Panadol, Tantum Verde si Prospan joi insa stare lui sa inrautatit ajungand la o temperatura de 39.7, am mers cu el la camera de garda pentru ca mi se parea ciudat ca dupa aproape trei zile de tratament starea lui sa se inrautateasca, acolo diagnosticul a fost de anginare acuta, m-am uitat si eu in gatuletul lui si am vazut bubite albe pe amigdalite ni sa recomandat in loc de Amoxacilina Cefalexim 6.5 ,l la o ore, Nurofen la 8 ore pana scade temperatura, de vineri starea lui sa imbunatait considerabil, nu a mai facut temperatura, astazi am vazut ca au mai cedat din bubite mai sunt foarte putine, totusi nu inteleg de unde aceasta amigdalita, nu a iesit afara de aproape o saptamana, nu bea rece, poate fi ceva luat de la gradinita? De acum incolo va fi sensibil si va mai avea astfel de episoade? Ce ne recmandati? M-a ingrijorat destul de tare.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Caile respiratorii superioare, inclusiv zona amigdalelor si vegetatiilor adenoide (asa zisi polipi) sunt cel mai frecvent afectate, deoarece acestea joaca rolul de prima bariera impotriva microbilor si intemperiilor atmosferice in calea lor, spre intrarea in organism.

Deci, rosu in gat initial (pe care il mentionati), nu a fost altceva decat o amigdalita acuta congestiva, care a evoluat spre stadiu doi amigdalita acuta pultacee (cu punctele purulente pe care le-au vazut si medici si le vedeti inca si dvs.)

Tratamentul trebuie continuat pana la disparitia acestor puncte purulente, chiar daca febra a scazut.

Cresteti imunitatea copilului cu Imunorezistan Junior, sau cu Echinaceea cu propolis si Vitamina C.

Evitati aglomeratiile in sezonul rece.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/