Cauta

Am un baietel de 2 ani si 2 luni si este foarte energic, nu sta locului o clipa, doarme la amiaza cel mult 2 ore, apoi se trezeste si se joaca.

prajanu simona a intrebat pe 25.03.2013

Apoi, seara se culca tot timpul la ora 23:00 - 24:00 si apoi dimineata se trezeste la 08:30 si e cam lenes la vorbit, spune doar mama, tata, papa, apa, da nu, si repeta unele cuvinte de la reclame spune cum il cheama sau cati ani are, intelege orice cunoaste cateva culori cateva cifre si cunoaste partile corpului, dar mai mult de atat nu vrea si te asculta cand ii vorbesti. Este asta o problema de preocupat ca nu vorbeste? Ma pot ingrijora sau nu? Astept un raspuns din partea dumneavoastra. Va multumesc.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Fiecare copil se dezvolata in propriul ritm. Celelalte achizitii sunt in concordanta cu varsta lui.

Incercati sa exersati pe partea de vorbit insa nu-l fortati. Puteti citi mai multe despre acizitii in functie de varsta aici:

http://alinacondoiu.wordpress.com/crestere-si-dezvoltare/dezvoltarea-din-primele-zile-de-viata-pana-in-adolescenta/.

Este normal pentru un copil la aceasta varsta sa fie energic. Doar in cazul in care nu sta locului un moment, nu asculta cand ii vorbiti, nu reusiti sa va intelegeti cu el, nu e atent necesita evaluare in vederea diagnosticarii ADHD.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/