Cauta

Am un baiat de 2 ani si 6 luni si de 5 zile a inceput sa se balbaie din senin.

pirvan angela a intrebat pe 19.08.2015

Nu stiu ce are. Inainte vorbea mult si bine pentru varsta lui, acum scoate cu greu unele cuvinte si se supara cand nu poate. Va rog sa imi spuneti de ce a aparut aceasta dificultate in vorbire si unde trebuie sa merg cu el. Cand se joaca singur cu jucariile nu se balbaie, numai atunci cand vorbeste cu cineva. Va mai rog sa imi spuneti daca e ceva temporar sau e patologic? Va multumesc!

4 raspunsuri

Buna ziua!

Exista o perioada in dezvoltarea copiilor cand limbajul intern este mult mai rapid decat nivelul limbajului oral.

De aceea pare ca se balbaie, nu poate exprima tot ceea ce gandeste. E adevarat ca pot fi si alte cauze, dar incercati doar sa urmariti situatia si doar daca se mentine sau se agraveaza apelati la un logoped.

Atunci cand se joaca este atent doar la joc, dar cand povesteste ceva isi aminteste multe lucruri si nu stie cum sa povesteasca tot si cat mai complet.

Multa rabdare si ascultati calmi tot ce spune!
Mult succes!

Bianca
a raspuns acum 5 ani

Buna ziua. Aceeasi problema a avut-o si nepotica mea la 2 ani ani jumate. Acum are 3. Se balbaia dintr-o data. Ne-am speriat am dus-o la pediatru si ne-a trimis la logoped care a spus ca e normal si ca o sa treaca de la sine. Si ea se enerva saracutza cand voia sa zica ceva si zicea catre noi sa zicem in locul ei si plangea, dar trebuie sa ai rabdare sa ii spui sa vorbeasca rar si sa nu se grabeasca. Si sa nu radeti sau sa strigati la el totul cu rabdare si o sa vezi ca trece.

Medicul zice ca de la sperieturi sau lovituri la cap se poate intampla, dar nu neaparat. Si fetita dansei a zis ca 3 luni s-a balbait si apoi a revenit la normal. Nu te speria.

Pentru linistea ta du-te cu el la medic. Sper ca te-am lamurit cat de cat si esti mai linistita. O zi buna si sa cresteti mari sa va faceti bine.

pirvan angela
a raspuns acum 5 ani

Multumesc din suflet BIANCA pentru raspuns. M-ai linistit, a facut si tomograf si a iesit totul bine.

pirvan
a raspuns acum 5 ani

Va multumesc doamna psihopedagog Georgiana Ichimescu pentru raspuns. S-a comportat exact cum a-ti descris dumneavoastra, a facut si tomograf si a iesit bine, iar acum dupa 2 saptamani aproape ca a disparut balbaiala. Sper ca va trece cu timpul de tot.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/