Cauta

Am un baiat de 2 ani si 1 luna, dar nu cere sa faca la olita niciodata. Ce sa fac cum sa procedez?

liliana a intrebat pe 18.06.2010

3 raspunsuri

gabimih26
a raspuns acum 10 ani

Intrebarea este daca ai incercat sa il inveti la olita? Eu am doi baietei. Pe amandoi i-am pus in joaca pe olita de la opt- noua luni (puteau deci sa stea bine in fundulet. Cu "pipi" a fost mai dificil - am scapat de pampers la aproape doi ani cu cel mare. Cu scaun s-a invatat foarte repede. Trebuie sa stai cu el, sa te "scremi" pentru a-i arata ce trebuie sa faca dar si sa ii repeti continuu cat sta la olita cuvinte precum "caca", "oala". Nu uita sa il lauzi si sa ii arati ca esti bucuroasa si ca trebuie si el sa fie bucuros atunci cand face la olita. Rezultatele nu apar atat de repede. Rabdare si persevereaza. Mai este un lucru eu am cumparat pentru cel mic o a doua olita pentru ca pe prima mi-o refuza. Mi-am dat singura seama ca nu se simtea bine si in siguranta pe ea. Nu trebuie sa fie olita de firma, ci o olita comoda care sa fie "olita lui". Succes.

cami.zbaric
a raspuns acum 10 ani

Am o fetita de 2 ani. Acum o luna s-a dezvatat de pampers singura. Am lasat-o in chilotei, a facut o data de doua ori pe ea si apoi mi-a spus singura ca face caca, nu zice pipi. Am obligat-o si inainte sa faca la olita si nu a vrut sub nici o forma.

Mona
a raspuns acum 10 ani

Cu al meu (1an si 10 luni) am procedat in felul urmator: de la 6,7 luni (imediat ce a stat in fund) l-am pus pe olita fara probleme, cu cat este mai mic cu atat se obisnuieste mai repede si ea totul ca un lucru firesc. De atunci treaba mare a facut numai pe olita, facea o data sau de doua ori, dimineata si eventual dupa al doilea somn. De vreo luna si ceva am scapat si de pampers. Intr-o saptamana l-am dezvatat. Spunea singur "baie, baie" adica sa-l duc sa faca pipi, apoi a inceput sa spuna doar pipi, chiar si atunci cand facea treaba mare. Acum e foarte incantat, iar cand face imi spune cu satisfactie "vezi, vezi". I-am cumparat un colac mic pentru WC si a fost tentat pentru ca dupa ce facea il lasam pe el sa traga apa. A mai facut si pe el, l-am certat, i-am explicat ca nu e voie ca-si murdareste chiloteii. Marea mea surpriza a fost faptul ca nu a mai facut noaptea pentru ca facea regulat, dar se pare ca in momentul cand nu a mai simtit pampersul, nu stiu, dar copii au darul sa ne surprinda cu tot felul de lucruri. Asa ca multa rabdare si incearca sa-l "mituiesti" cu tot felul de lucruri care stii ca-i fac placere. Gen; "daca spui ca faci pipi, mami te lasa sa..." Poate merge direct cu wc, al meu a fost incantat. Sanatate tie si puiutului tau.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările