Cauta

Am o fetita de 2 ani si 10 luni care nu vrea la olita!

yssa a intrebat pe 26.03.2013

De 2 luni incercam sa scapam de pampers! A avut o perioada cand facea si imi si spunea pipi si imi dadeam seama ca o scapa, dar acum de 2 saptamani parca nu mai realizeaza ce face si se scapa pe ea, nu mai spune cand face. E normal?

Tin sa mentionez ca si cu vorbirea intampina probleme fiindca, desi are o gama larga de cuvinte pe care le pronunta (peste 500) nu vrea sa lege propozitii. Ce ma sfatuiti sa fac in ambele privinte?

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Referitor la vorbire este destul de bine ce a achizitionat pana la aceasta varsta, iar daca face propozitii din 2 sau 3 cuvinte este in regula.

Cu privire la controlul sfincterian, dat fiind faptul ca a existat o perioada in care copilul facea la olita, nu exista posibilitatea sa aiba o problema pe partea neurologica.

Cel mai probabil este ceva comportamental. Data fiind varsta puteti sa-i explicati si sa o faceti sa inteleaga ca trebuie sa faca la olita.

Puteti realiza un fel de program: sa o puneti pe olita dimineata la trezire, seara la culcare, sa-i cititi o poezie/poveste, sa se realizeze astfel o oarecare conditionare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/