Cauta

Alergie la Flixotide?

RALUCA ALEXANDRU a intrebat pe 25.03.2014

Buna seara! Sper sa primesc raspuns la urmatoarea intrebare. Am un baietel in varsta de 2 ani si 3 luni. Este de 2-3 zile cu nasul infundat, tuse usoara din cand in cand, alaltaieri, am inceput sa ii administrez Ibalgin sirop 6 ml din 8 in 8 ore, preventiv.

Aseara insa, a facut temperatura 38 si am inceput sa ii dau din 4 in 4 ore, alternativ, Ibalgin si Panadol cate 6 ml din fiecare.

Si ce am zis eu, hai sa ii fac si aerosoli cu Flixotide 0,5 ml si serfisiologic 2 ml, poate isi mai revine cu nasul.

Mentionez ca,in luna ianuarie am fost internati cu rinofaringita si ni s-a dat tratament cu Flixotide, eu avand ramase de atunci cateva fiole de solutie in frigider.

In aceasta dimineata, David s-a trezit cu labele picioarelor pline de bubite mici mici, rosii si foarte aspre la atingere, iar peste zi i-au mai aparut si sub brat si pe burtica sub burica, portiunea ce este acoperita de pampers.

Eu m-am gandit ca este vorba de vreo boala a copilariei, eventual un pojar. De aceea nu l-am scos din casa pana la medic.

Bubitele nu i s-au mai extins pe nicio alta parte a corpului, iar eu, ma gandesc ca nu este vorba de pojar, ci de o alergie la Flixotide?

Am tot citit pe internet ca, solutia de Flixotide se recomanda numai in conditiile in care copilul are probleme de gen, astm, bronsita si altele, in schimb David are doar nasul infundar.

Posibil sa fi gresit eu ca i-am facut aerosoli cu flixotide el neavand nevoie?

Tinand cont ca temperatura o singura data mi-a facut.. Va rog din suflet, astept raspuns.

Sunt cam nedumerita, iar medicul de familie al copilului nu este chiar..prietenos, ceea ce ma face de fiecare data cand are David probleme de sanatate sa il evit pe cat posibil.

Va multumesc anticipat, Raluca Alexandru!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Neavand posibilitatea sa vad aspectul acestei eruptii cutanate, v-as recomanda totusi consultul medicului pediatru care deja il are sub tratament.

Personal, eu nu cred ca este o alergie la acest preparat, daca este inca in perioada de garantie si nicio boala infectocontagioasa.

PS - Daca relatiile dintre medicul de familie si acienti nu sunt de colaborare si ajutor, legea permite familiei sa-si aleaga un alt medic.

Deocamdata, simptomatologia relativ usoara si absenta sindromului febril, va permite suprimarea oricarui medicament!

RALUCA ALEXANDRU
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc frumos pentru raspuns. Azi de dimineata,am observat ca aproape au disparut bubitele de pe picioruse, la fel si cele de sub brat, aproape ca se mai vad si nu se mai simt deloc la atingere.

Pentru temperatura inca mai administram din 4 in 4 ore antitermice, insa doar pana maine, cand voi incerca sa il las numai cu un singur siropel, din 8 in 8 ore sau cate zile imi recomandati sa il mai tin din 4 in 4 ore?

Tinand cont ca azi este a doua zi, sa mai merg cateva zile asa? Apoi il las doar din 8 in 8 ore?

V-as fii recunoscatoare daca mi-ati raspunde si la aceasta intrebare! Va multumesc!

O zi buna!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/