Cauta

Tonotil sau nu?

Cojocaru Alina a intrebat pe 20.03.2014

Am un baietel de 1 an si jumatate care nu vorbeste, in afara onomatopeelor (iiiii, baaau, aaaaaa, meme, mammamamaam fara adresa la mine, babababa, dididi ).

Noi suntem destul de vorbareti si ii explicam copilului toate cele, bona este o persoana care chiar vorbeste continuu, uneori si fara rost, dar asta e alta poveste, important e ca lui I se vorbeste si I se explica.

Pediatrul imi spune sa nu ma ingrijorez ca o sa vorbeasca daca va avea ceva de spus, dar nu sunt de accord cu asta.

Am fost cu el la psihiatru si la neurolog, care mi-a spus ca raspunde restul de bine la stimuli, nu este surd, nu este autist, nu are elemente care sa dea un diagnostic de autism la varsta asta.

Ne-a recomandat stimulare logopedica si sunt de accord cu ea, dar si Tonotil, 10 fiole pe luna, o zi da si una nu, si sa refac controlul psihiatric dupa 3 luni de tratament.

Am citit discutiile despre Tonotil, dar nu am reusit sa imi formez o parere despre acest supliment/medicament (?!).

Nu stiu daca sa i-l dau sau nu, daca il va ajuta sau nu in problema lui, daca ii va face bine sau nu. Va dati seama ca n-as vrea sa ii dau tot felul de substante chimice/sintetice. Nu sunt adepta siropelelor miraculoase, fiul meu primind cu foarte mare moderatie si Nurofen sau Panadol. Ce altceva putem incerca? Ma mai pot adresa unui alt tip de medic?

3 raspunsuri

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Poate te ajuta expunerea cazului unui baietel de aceeasi varsta cu fetita mea, respectiv 3 ani. Pana la 2 ani si jumatate n-a spus nimic, cateva onomatopee si atat.

Cand a inceput gradinita, pe la 2 ani si 8 luni, a inceput sa spuna 3-4 cuvinte. Acum, la 3 ani si 2 luni vocabularul lui e mult mai bogat, continand cuvinte, dar propzitii aproape deloc.

E clar ca doar si-a dat drumul mai greu si e pe drumul cel bun. Faci cum crezi ca e mai bine pentru copilul tau si binenteles ca prioritare sunt sfaturile medicilor, dar parerea mea e ca nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Din cele spuse si de alte mamici, copilul tau nu e un caz singular, pur si simplu va incepe mai tarziu sa vorbeasca.

Cojocaru Alina
a raspuns acum 6 ani

Copilul meu are si un deficit de atentie, reusesc destul de greu sa il fac sa se concentreze sa facem ceva nou impreuna, de obicei se frustreaza si arunca jucaria cu care nu se poate juca cum vrea el. De aceea am si mentionat despre autism, psihiatru, etc.

Imi poate recomanda cineva - in aceeasi situatie - o cale de urmat?

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Posteaza intrebarea ta si pe forum, unde mamicile de obicei impartasesc experientele lor. Ultima ta postare poate duce cu gandul si la ADHD, dar asta este aproape imposibil de diagnosticat pana la varsta de 6 ani, dar pe de alta parte este specific si altor copii mici, fara a constitui neaparat o problema.

Baietelul de care-ti spuneam avea acelasi tip de manifestari, dar de cand e la gradinita e un copil total schimbat (cu toate ca si acum mai are din cand in cand accese de violenta rasfrante asupra bunicii lui, asupra jucariilor, etc...)

Mai e un site, http://www.pediatrucluj.ro/, unde o domana doctor raspunde cu mult profesionalism intrebarilor, doar ca o face mai rar.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/