Cauta

Spuneti-mi, va rog, cate mese trebuie sa aiba un copil la 1 an.

natalia a intrebat pe 22.12.2014

Spuneti-mi, va rog, cate mese trebuie sa aiba un copil la 1 an. Fetita mea, pana acum avea pe zi 5 mese, din 3 in 3 ore avem mancare (cereale, supe, ou, carnita etc) si intre mese la cerere o alaptam.

De la o vreme refuza sa manance, mananca numai atunci cand e flaminda tare, pot sa spun ca avem numai 3 mese pe zi plus alaptatul la cerere.

Ultima oara cand am cantarit-o la 10 luni avea 9.2 kg.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

La varsta de 1 an majoritatea copiilor, poate manaca o gama larga de alimente, ceea ce va permite sa faceti variate combinatii, care mai de care mai atragatoare si gustoase ( la prepararea unora puteti sa o antrenati si pe ea pentru a o cointeresa si a le accepta ).

Daca are asemenea perioade flamanzire nu este nicio problema, completati atunci mancarea cu ceea ce doreste.

La varsta de 1 an, bebelusi trebuie sa aiba 9 kgr greutate si 72 cm inaltime.

Meniul ar trebui sa fie compus din 5 mese ( 3 principale si 2 gustari ).

Laptele de mama, daca mai aveti, puteti sa il completati impreuna sau in loc de gustari.

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi. Copiii isi schimba ritmul si acuma. Cred ca si fetita ta si-a schimbat programul pe masura ce a crescut. La fel se intampla si acuma cu mancarea, poate nu mai simte ea sa manance la fel de mult sau la fel de variat.

Baietelul meu are tot 1 an si are in perioada asta 3 mese pe zi plus laptele de dimineata/seara.

Nu vrea gustari si nici supele nu-l prea atrag. M-am ingrijorat si eu pt ca toate mamicile vorbesc de gustari si in toate meniurile apar, numai ca gandacul meu nu cere si de cate ori ii ofer cate ceva (fructe sau un biscuite) refuza, are 83 de cm si 11 kg. De ce mi-as face probleme cand e vioi si sanatos?!

Ah! vezi sa nu-i apara vreo maseluta sau vreun canin. Sunt destul de dureroase eruptiile lor si apetitul poate scadea si din cauza asta.

Sa cresteti mari !

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/