Cauta

Semne serioase de ingrijorare sau ar trebui sa mai asteptam evolutia ulterioara?

Alina12345 a intrebat pe 26.01.2017

Copilul meu are 1 an si 3 luni si inca nu a inceput sa spuna cuvinte. Cand avea 8 luni spunea "mama" si "tata", insa de la 1 an nu mai vorbeste deloc. Cateodata incearca sa ne imite "vorbind" in "copilareasca" lui in tot timpul ala uitandu-se la noi. Rade cand radem si noi, sau daca ne jucam bau-bau, sau daca ii spun pe un ton mai ridicat "vin dupa tine". Nu raspunde la nume cand il strig, iar cand rasfoieste cartile ma apuca de deget sa-i arat pe carte insa fara contact vizual.

Ii placea sa roteasca rotile. A inceput insa sa fie pasionat de usi sertare sa le deschida/ inchida continuu. Mai stie sa dea din cap da/nu insa nu tot timpul ca raspuns. Si de cateva ori pe zi pentru cateva zeci de secunde se invarte si chiar cateodata priveste cu coada ochiului in timp ce face asta.

De la 8 luni are cateva momente pe zi cand se incordeaza cu dintii si misca repede din cap mai ales cand ne apropiem de fata lui ca si cum ar fi nervos.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Da, sunt semne de ingrijorare si ma mira faptul ca aceste probleme nu le-ati discutat cu medicul de familie, cu ocazia examenelor periodice (obligatorii), pe etape de dezvoltare!

Copilul trebuie examinat complex, fie de catre un medic pediatru, fie de un neuropsihiatru, in colaborare cu un logoped.

La aceasta varsta de 15 luni, ar trebui sa spuna, pe langa cuvintele mama, tata, papa, inca alte cateva cuvinte! Daca bebele dvs la varsta de 8 luni pronunta deja cuvintele "mama" si "tata", nu ar trebui sa fie o problema (ci numai o greseala in colaborarea cu el)!

Astept rezultatele examinarii lui de catre logoped sau pediatru! Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/