Cauta

Se poate face branza calcica din lapte fara lactoza?

just_iri a intrebat pe 16.10.2014

Fetita mea are un an si are enterocolita acuta. Are un regim format din 3 pasi. Acum nu ii pot da lapte cu lactoza. Se poate face branza calcica din lapte delactozat? Si cum?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Aceasta intrebare trebuie sa o puneti imediat medicului care a recomandat regimul format din cei 3 pasi de urmat, domnia sa, urmarind atat evolutia bolii cat si reactia privind toleranta sau nu de catre copilul bolnav.

Nu este bine sa schimbati medicul si nici recomandarile sale in timpul tratamentului deoarece in majoritatea cazurilor copilul ar avea de suferit.

Raspunsul meu la intrebarea dvs privind prepararea de "branza Calcica " din laptele delactozat este afirmativ ca de altfel din orice fel de lapte praf ( conform cu recomandarile din prospectul insotitor sau ale farmacistului ).

De altfel, chiar si atunci cand preparati branza calcica din laptele de vaca (crud) ceea ce ramane in sita ( masa coagulata ) este branza coagulata prin actiunea tabletelor cu Calciu Lactic,lactoza eliminandu-se odata cu zerul laptelui.

Aceasta branza nu este altceva decat o branza fara lactoza ceea ce are actiune favorabila in aceasta faza a enterocolitei, mai ales ca varsta de 1 an a copilului o permite .

Prepararea fie din lapte crud nediluat sau lapte facut din lapte praf 500 ml, amestecat intr-un vas de inox cu 5-6 comprimate de Calciu Lactic, pe un foc moale se amesteca timp de 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca si sa se separe zerul de restul laptelui branzit, apoi se strecoara printr-o sita.

Zerul care contine si lactoza se arunca, iar branza calcica se administreaza copilului in cauza.

Discutati si cu medicul sau farmacistul care v-au facut recomandarile, in interesul unei evolutii favorabile a afectiunii copilului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/