Cauta

Scurgere vaginala la fetita in urma unei coalescente.

Maria a intrebat pe 20.10.2015

Domnul Doctor, va multumesc din tot sufletul pentru raspunsul pe care mi l-ati dat la intrebarea pe care v-am adresat-o in data de 11 octombrie. Abuzez acum de amabilitatea Dvs. cu rugamintea de a-mi clarifica urmatorul aspect: spuneati ca secretia va disparea si va aparea din nou spontan pana la pubertate. Va aparea din nou pe parcurs, spontan, pana la pubertate tocmai datorita tratamentului sau ca asa este normal sa se intample?

Ar fi aparut chiar daca nu faceam tratamentul? Considerati ca pot aparea si de acum inainte alte simptome, chiar daca am terminat tratamentul, cum ar fi de exemplu marirea sanilor?

Ma ingrijorez de fiecare data cand vad acea scurgere (am impresia ca timp de aprox. 3 zile/luna este mai accentuata, adica atunci o sesizez), care dureaza de 4 luni (de la aprox. 12 luni, acum fetita are 1 an si 4 luni) si ma intreb cat va mai dura si daca acel tratament nu i-a afectat dezvoltarea normala a zonei genitale?

Acest proces este reversibil? Va spun sincer, ca pe de-o parte regret faptul ca am aplicat crema, cu toate ca a avut efect.

Ma gandesc acum, ca poate o data cu reglarea nivelului de estrogen din organism se remedia problema de la sine. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Referitor la tratamentul pe care l-a urmat fiica d-vs, presupun ca medicul examinator a considerat necesara aplicarea de "Crema cu continut de estrogen" in scopul dezlipirii coalescentei labiilor (si eliberarea meatului urinar )

Continutul de estrogen este foarte mic, actioneaza si nu produce reactii negative.

Igiena locala riguroasa, fara sapunuri sau solutii iritante,care pot determina iarasi "coalescenta labiilor".

Experienta medicala a aratat ca pot aparea, pe parcurs secretii sau scurgeri ( sterile ) uneori, dar acestea dispar pe parcurs, fara tratament, cel mai tarziu pana la pubertate.

Ar fi bine ca medicul dvs ginecolog sa o supravegheze si pe fetita.

Ingrijorarea d-vs, chiar daca este justificata, dar fetita care creste si se dezvolta normal, nu trebuie stresata. Discutati toate aceste probleme numai cu medicul dvs.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/