Cauta

Protectie solara pentru copiii cu ihtioza

Lidia a intrebat pe 12.06.2017

Buna ziua! Am un baietel de 2 anisori si o fetita de 8 luni si jumatate, amandoi bolnavi de ihtioza din nastere. Fetita e mai bine, dar baietelul de la caldura cred se descuameaza pe fata si in unele parti ale corpului. Ce crema protectoare imi recomandati?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Din pacate Ichtioza congenitala, este o boala genetica, cunoscuta ca "Sindromul NETHERTON" caracterizata prin piele uscata si cu descuamatii cu evolutie cronica cu perioade de ameliorare, in raport de reactivitatea organismului (individual);

Preparatele (cremele de protectie) sunt atat de variate, deoarece niciuna nu poate fi cu actiune de vindecare, ci numai de ameliorare; Incercati sa utilizati crema din gama LA ROCHE POSAY care se folosesc pentru tenul uscat (REDERMIC), dupa ce va consultati si cu medicul copiilor.

Preparatele cele mai recomandate sunt cele care contin acid Glicolyc sau acid Lactic sau cele care contin Uree sau creme cu continut cortizonic. Sanatate!

Stefania Ion
a raspuns acum 3 ani

Buna! Poti incerca produsele de la Avene, pe baza de apa termala, care sunt special concepute pentru persoanele cu pielea foarte sensibila. Mi se pare ca au lansat de curand si produse pentru copii. Sunt cam scumpicele, dar foarte bune, zic eu.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/