Cauta

La ce varsta e recomandat sa intarci copilul?

Clara a intrebat pe 24.02.2015

Am o fetita de aproape 2 anisori si inca ii mai dau lapte de la san, asta pentru ca si am. Pana cand este recomandat sa o alaptez. Si mai ales, cum o pot dezvata?
Multumesc,

Clara Tanase

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Dupa aceasta varsta laptele dvs pierde din calitatile care-l faceau sa fie un aliment superior si-i asigurau bebelusului atat cresterea si dezvoltarea armonioasa, cat si anticorpi pentru prevenirea unor afectiuni. Acum nu o mai ajuta si va trebui sa o intarcati.


Laptele de mama este alimentul ideal pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a bebelusului in primul an de viata, datorita principiilor alimentari, vitaminelor si anticorpilor mosteniti de la mama privind imunitatea fata de anumite boli.

Dupa varsta de 2 ani cat are fetita, puteti sa o intarcati aplicand suc amar sau acru pe tetina si pe mameloanele sanilor dvs (fara ca ea sa observe). Alimentatia, la aceasta varsta este suficient de diversificata, iar laptele de vaca si derivatele laptelui de vaca sunt foarte bune.

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Salut! Inainte sa nasc am fost la un curs de alaptare si tantia de acolo ne-a spus de la inceput ca alaptarea este recomandat sa dureze pana la 7 ani. Da stiu, toate ne-am uitat ingrozite.

Parerea mea este sa continui pana refuza ea, asta daca poti si iti permite timpul. De dezvatat poti sa iti pui niste leucoplast si sa spui ca ai buba acolo sau doar sa vb cu ea sa ii explici ca, in curand nu o sa mai ai laptic si tre sa bea din biberon/pahar. Cred ca nu mai tu poti gasi metoda cea mai buna :)
Succes!

ancuta33
a raspuns acum 5 ani

Buna! Din cate stiu eu de la medic dupa o perioada de timp (ani) de alaptat, laptele isi pierde din compusi si nu mai este atat de eficient. Acum depinde de fiecare mama cat vrea sa alapteze. Dar deja in cazul tau mi se pare prea mult.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/