Cauta

In cazul febrei se poate folosi si otet, adica pot sa-i inmoi sosetelele copilului in otet?

corina a intrebat pe 14.04.2010

Vladut (1 an si 6 luni) a facut febra de 39,7 si are cam 13 ore si nu ii mai scade, i-am dat lapte a vomat, apoi i-am facut ceai de musetel i-am dat paracetamol inca din primele 2 ore si acum ma gandeam sa-i pun si sosete inmuiate in otet, (am auzit la mama mea). De mancat inca nu a vrut nimic.

3 raspunsuri

ziba
a raspuns acum 10 ani

Doaaamne, cata inconstienta! Du-te, fato, la un doctor, sa consulte copilul! Auzi tu, pai il tii cu febra timp de 13 ore? Si mai si vezi ca nu scade la paracetamol? Lasa leacurile babesti, ca nu traim in secolul 15!

doldoran
a raspuns acum 10 ani

Eu zic ca poti sa faci acest lucru linistita, sa-i pui sosete cu otet, dar daca iti vomita inseamna ca are rosu in gat, sigur....si atunci trebuie neaparat sa-i dai ceva pentru asta, incearca cu Nurofren pentru copii iar daca tot nu-i scade temperatura eu iti recomand cel mai bun medicament pe care-l folosesc eu pentru baietelul meu cand este in aceeasi situatie, se numeste BIOPAROX, este un spray, este nemaipomenit, dar este si cam scump cam 20 lei, dar poti sa mergi la medic sa-ti de-a reteta si sa-l iei gratuit sa-l ai in casa sa te folosesti de el atunci cand ai nevoie....sanatate multa...

littlelory
a raspuns acum 10 ani

Fetelor! Ambele raspunsuri sunt valabile, insa exact in ordinea in care sunt postate: intai te duci la medic, iti da tratament si i-l dai copilului. Pentru a ameliora starea sa si pentru a-i da o stare de confort, poti aplica si metode secundare, gen soseste cu otet etc.

Dar medicul e baza - in niciun caz sa vezi tu ca "daca vomita are rosu in gat sigur", pentru ca daca stai sa observi incet-incet semnele, risti ca boala sa se complice grav. La fel, nu te apuca sa ii dai medicamente pentru ca asa iti spune Cutare ca i-a dat copilului sau: la tine poate sa ii faca mai mult rau.

Vezi intrebari din: