Cauta

Fimoza. Este grav?

nicolici1986 a intrebat pe 23.08.2013

Buna ziua. Am si eu eu cateva nelamuriri: am fost ieri la dr. de familie si mi-a spus ca baietelul meu de 1 an si 2 luni. Ar avea un inceput de fimoza si ca un testicol, nu este coborat este pe canal. Este grav? Eu sunt speriata. Mi-a spus sa mai stam pana la 1 an si jumatate poate coboara, daca nu, sa merg cu el la un pediatru chirurg, este grava intrerventia pentru fimoza si pentru coborare a testicului. Multumesc. O zi buna.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Va inteleg nedumerirea, pe deoparte si ingrijorarea pe de alta parte. Dupa cum si eu am o nedumerire in legatura cu motivul pentru care nici dvs, nici medicul de familie nu v-ati sesizat pana acum de aceste probleme. Copilul are deja varsta de 1 an si 2 luni.

La baita bebelusului sau la toaleta locala a zonei genitatale, ati reusit sau nu sa trageti inapoi pielita ( preputul) pentru ca sa se vada glandul. Ati observat ca, preputul, pielita nu se trage in inapoi ca sa spalati glandul si santul pe care-l acopera spre a se evita infectia locala, puteati sa practicati lent, fara fortare tragerea inapoi a preputului si curatirea locala, pana cand glandul devenea bine vizibil ca si santul posterior, deci nu mai era nicio problema inca din primele luni de viata.

Acum, daca inelul este strans si nu permite glandului sa devina vizibil, trebuie intr-adevar mers la un medic pediatru chirurg care constata si sa hotareste modalitatea de rezolvare. Nu constitue o problema.

Problema testicolului daca este sau nu "ectopic" pe traseul de coborare sau coborat , puteti constata si dvs foarte simplu in timp ce copilul este si se joaca in cadita cu apa calduta dupa ce ati terminat cu dusul de clatire.

Dvs sau sotul prindeti u mana ( scrotul ) sacul in care sunt testicolele si daca simtiti ca sunt doua ousoare, totul este in ordine, daca este numai unul, atunci mergeti la acelasi medic pediatru chirurg.

Apa calda favorizeaza coborarea unui eventual testicol care uneori se retrage in sus de la locul lui, sau intradevar conductul lui nu este inca suficient de dezvoltat,pentru a ajunge pana in scrot. Pediatrul chirurg va poate si demonstra.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/