Cauta

Fetita mea nu reactioneaza deloc la vocile din jur!

AdrianB a intrebat pe 22.05.2017

Fetita mea de 1 an si 4 luni nu reactioneaza deloc la vocile din jur. Doar daca tipam foarte tare la ea, atunci tresare. Aude bataia din palme! Ce se intampla?

Aude aproape orice bataie din palme, aproape orice zgomot din jurul ei, uneori chiar si pe cele de intensitate mai joasa, dar la voci deloc. Tresare la zgomotele foarte puternice, si chiar cand e stragata cu voce foarte ridicata. Danseaza si rade la muzica data la un volum tare.

E foarte sociabila, are o personalitate puternica, ii place sa fie in centrul atnetiei, se adapteaza usor la orice mediu, ii place sa se joace cu copii, e ordonata, isi aduna unori jucariile dupa ce se plictiseste de ele, rade foarte mult, gangureste, zice doar mama. La ce sa ne asteptam?

Va multumesc!

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

La aceasta varsta asemenea comportament este frecvent la copii (el poate avea periode de selectie fata de ceea ce ise ofera din mediul inconjurator sau chiar din partea parintilor sau sunetelor si zgomotele care sunt sau apar in mediul inconjurator). Din descrierea dvs nu pare sa fie nimic patologic. Vedeti ce spune si medicul pediatru care o examineaza; Un medic ORL-ist poate sa o consulte, mai ales dupa varsta de 2 ani!
Sanatate!

AdrianB
a raspuns acum 3 ani

Va multumesc frumos! Sper sa fie numai atat. Dar din pacate azi a facut un test de auz (Otoemisiuni acustice automate (OEA) ) si nu a iesit bine deloc. Peste doua saptamani urmeaza un test in care va fi anesteziata si care am inteles ca dureaza 3-4 ore.. Se pare ca posibil sa nu auda decat sunetele puternice, desi nu imi explic cum de reactioneaza la orice bataie din palme, si se intoarce direct in directia sunetelor provocate acestea. Defapt la orice zgomot ce rezulta in urma unei loviri, dar la distanta de 2-3 m fara sa provoace vibratii in podea sau obiectele din jur (spre exemplu rigla lovita de palma, zgomotele provocate de un PET gol in timp ce il strang in mana, etc).

Alexandra.David
a raspuns acum 3 ani

Buna Adrian! Si baietelul meu are probleme de auz de cand s-a nascut are 2 ani. Se integreaza foarte bine in orice grup, canta, danseaza, se joaca, dar nu reactioneaza cand il strig. Trebuie sa vorbesc mai tare din pacate. Acum poarta aparate auditive la ambele urechi. A fost diagnosticat cu hipoacuzie moderata. Du-te la mai multi doctori sa afli mai multe pareri. Sanatate multa fetitei!

AdrianB
a raspuns acum 3 ani

Buna Alexandra! Am fost de am facut teste la spitalul Sfantul Constantin din Brasov, unde au cele mai performante aparate in domeniu, si diagnosticul a fost hipoacuzie neurosenzoriala bilatera severa. Din pacate toata lumea ne-a zis ca in cazul ei doar implantul cohlear o va ajuta. Si totusi de 2 luni poarta aparate auditive si de atunci reactioneaza de fiecare data cand ii zic pe nume, si aude chiar orice sunet. Danseaza cand ii pun muzica, se uita la desene, gongane toata ziua in legea ei si scoate tot felul de sunete, dar din pacate si acum la 1 an si 8 luni tot doar mama spune. Poate 2 luni e un interval prea mic pentru a vedea progrese semnificative. Pierderile in cazul ei sunt de 85 respectiv 90 de decibeli, si ne-a fost totusi recomandat sa stam macar 3 luni cu aparatele sa vedem daca o ajuta. Multa sanatate si micutului tau!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/