Cauta

Fetita mea are un somn sensibil, in ultima perioada se trezeste noaptea si urla, adoarme extrem de greu, uneori cu zbierate.

Cristina Iordache a intrebat pe 07.01.2014

Buna ziua,

am o fetita de 1 an si 8 luni. Program de somn noaptea: 8.30-9 PM/ 8.00/9 AM cu intreruperi si fara continuitate (uneori este 23.00 - 8.30). Somnul de zi: 30-45 min, uneori si 15 min, nu poate dormi mai mult. Nu a avut niciodata un somn lnistit, insa in ultima perioada sa trezeste noaptea, dupa cate ore de somn, urla, zbiara, are mutrita somnoroasa, insa urla!! Ar parea simptome de pavor nocturn, insa as tinde sa inclin ipoteza datorita firii ei si a faptului ca nu e o chestiune temporara, de vis persistent de cateva zile.

Nu utilizeaza tv-ul aproape deloc, doar muzica in unele cazuri, calculatorul extrem de rar. Adoarme greu, la modul general, este extrem de sensibila (se trezeste la orice zgomot), este vioaie, super-activa, are achizitii mai inaintate de varsta ei. Daca ati avea vreo idee, ar fi minunat.

1 raspunsuri

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Si fetita mea a trecut in jurul aceleiasi varste prin asta. A tinut cam o luna si am crezut ca e vorba de pavor nocturn. Se pare ca ciocolata a fost factorul declansator al acestei stari. Am renuntat la ea si n-am mai avut probleme. Chiar si acum, la varsta de 3 ani, dupa 2-3 zile de mancat foarte putina ciocolata e agitata si nervoasa, in conditiile in care ea e un copil cuminte, linistit.

Vezi intrebari din: