Cauta

Fetita mea are un an si o luna. Cum sa o invat sa stea la olita? Cum sa o determin sa faca la olita? Va multumesc!

Eliza a intrebat pe 27.09.2013

Fetita mea are un an si o luna. Cum sa o invat sa stea la olita? Cum sa o determin sa faca la olita? Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Mai intai copilul trebuie obisnuit cu olita ca facand parte din jucariile lui. In timpul zilei poate fi asezat pe olita si in timpul jocului sau altor activitati zilnice pentru a o considera ca pe un scaunel, ca pentru o jucarie care il ajuta ca un scaunel.

Alteori, puneti in olita materiile fecale din scutecul lui, pentru a vedea daca este folositoare si mergeti cu el la toaleta, sa vada cum aruncati continutul si tregeti sau puneti-l pe el sa traga apa. Explicati-i scopul, rolul si motivele acestor actiuni in termeni scurti si pe intelesul lui.

Luati-l cu dumneavoastra la toaleta si explicati ce faceti si ce va face el pentru a nu mai murdari scutecul si motivul pentru care nu va mai purta scutec.

Totul, in raport cu varsta la care le poate intelege, deoarece nu exista o anume varsta de la simpla asezare pe olita, ca pe un scaunel, ca pe o jucarie pana la folosirea ei de catre copil.

Aceasta perioada poate fi pana la 30 luni de viata. Luati-l cu dvs si ajutati-l sa traga singur apa estc. Folositi aceste sedinte in perioadele cand aveti timpul necesar si rabdare, mai ales dupa masa si dupa ce bea lichide.

Vezi intrebari din: