Cauta

Fetita mea are 1 an si 9 luni, insa nu i-au aparut decat 6 dintisori pana acum. Este normal sa-i apara asa greu?

roxana a intrebat pe 30.03.2013

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Chiar si la copiii eutrofici pot exista intarzieri in ritmul de aparitie al dentitiei temporare,in functie de metabolismul fiecarui organism. Totusi, chiar daca nu este ceva patologic, recomand sa fie vazut de catre medicul de familie, care va inspecta starea gingiilor fetitei. Este foarte bine ca a primit Vigantol inca de la nastere si ca are o alimentatie echilibrata.

dalicris
a raspuns acum 7 ani

Nu sunt doctor, dar mi se pare totusi cam prea putin, chiar daca dentitia se dezvolta in mod diferit, de la copil la copil. 6 dintisori este putin, sigur are usoare carente de calciu. Cu o pediatra ai vorbit? Vigantolul nu i-ar strica, lactate - iaurt, branzica, lapte, cereale cat mai multe, legume si verdeturi. Andrei al meu si-a dat drumul serios la dentitie dupa ce am inceput sa il bag pe iaurturi cu fructe si ciorbite cu cat mai multe legume. Literalmente a avut o explozie de dintisori, canini, maselute, molari, de-a valma. Si el nu are inca 1 an si 9 luni, cum are fetita ta.

roxana
a raspuns acum 7 ani

Fetita mea s-a nascut prematur, la 7 luni; lactate mananca foarte bine, la fel legume, ciorbite, s-a dezvoltat foarte frumos, insa nu stiu de ce dintisorii nu apar. Vigantol nu i-am mai dat mi s-a spus sa-i administrez pana la 1 an si 6 luni.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/