Cauta

Fetita mea are 1 an si 5 luni (aproape) si inca nu merge.

iulia a intrebat pe 08.05.2014

Fetita mea are 1 an si 5 luni (aproape) si inca nu merge. Am fost la doctor si i-am facut radiografie la bazin si la control si totul este bine.

Doctorii de aici (mentionez ca nu ma aflu in tara) m-au asigurat ca fetita nu are nicio problema fizica sau de alta natura.

Este nascuta la termen, de mancat mananca bine cu conditia sa fie totul bine pasat, spune mai mult de 10 cuvinte, recunoaste vreo 10 persoane, stie unde este nasul, gura, ochii, parul, dintii, limba, mana, piciorul, burta, buricul, intelege tot ce ii spun, stie sa arate anumite lucruri prin casa.

Daca o tin de maini merge destul de bine doar ca singura nu vrea deloc sa porneasca, ii este frica. Nu a cazut niciodata, i-am procurat un premergator, dar fiind un copil foarte energic nu sta decat 10 min si atat.

Se plictiseste foarte repede de toate jucariile.

Va rog ajutati-ma, nu stiu ce sa mai fac. Din ce am citit sunt 2 cauze pentru care copii nu merg, fizica sau retard.

Fizic, doctorii m-au asigurat ca nu are nimic si ca e sanatoasa, la fel si psihic, stie si intelege multe pentru varsta ei, face mai multe decat v-am enumerat mai sus si totusi nu stiu cum sa procedez cu ea.

Ce ar trebui sa mai fac? Sunt chiar disperata. Va multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fetita are o "dominanta" - nesiguranta, determinata probabil de o cadere-lovire cand incerca sa se ridice sau sa pasasca - de care
dvs ori nu stiti, ori nu i-ati acordat importanta la acea vreme, dar pe ea a marcat-o.

Trebuie sa folositi intens premergatorul, cu povesti cu plimbari in diverse locuri - medii placute, chiar si in joaca, pentru a-si recastiga increderea si curajul.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/