Cauta

Febra 38 este periculoasa la copii. Cat dureaza febra?

luca eduard a intrebat pe 28.04.2010

Baietelul meu are febra 38,5 scazuta 38, i-am administrat nurofen, supozitor de algocalmin si augumentin, i-a scazut 3 liniute. Acum iar are 38. Cat timp dureaza febra micutului poate persista mai multe zile? Va multumesc!

2 raspunsuri

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Depinde foarte mult care este cauza febrei.
Ai consultat un pediatru?
E nevoie de antibiotic?
Ca sa-i scazi febra poti alterna la 4 ore supozitoarele cu paracetamol cu cele de algocalmin, daca creste peste 38,7 impacheteaza-l cu apa rece (un prosop, uda-l cu apa la temperatura camerei, inveleste-l 5 minute si apoi repeta operatiunea pana a scazut).

dariusss
a raspuns acum 10 ani

Ce cauta augmentin la copil cu febra de 38,5? Treaba ta, o sa ii scazi imunitatea si la racelile serioase nu o sa il mai faci bine nici cu cel mai tare antibiotic, cu nurofen sau panadol trebuie sa scada in max 25min, daca dupa o ora nu a scazut mergi la urgenta, dar 38 e normal la copii, poti sa-i dai jumatate de supozitor cu novocalmin de asemeni, copilul meu la 10 luni am stat cu el in spital 5 zile pentru faringita acuta si nu am fost de accord sa ii dea antibiotic, l-am tratat cu nurofen, dar de frica sa nu imi faca complicatii acasa am ales sa raman sub supraveghere.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările