Cauta

Este vreo problema daca baietelului meu de 1 an si 7 luni i-au dat 2 molari si nu i-a iesit unul din incisivii laterali de jos?

Costache Florentina a intrebat pe 06.02.2013

Am un baietel in varsta de 1 an si 7 luni. Pe la varsta de 1 an si ceva i-a dat primul dintisor. Incisivul central de jos. In decurs de cateva luni i-au dat cei 2 incisivi centrali de jos si cei doi de sus. Dupa care i-a dat incisivul lateral de jos, apoi cei 2 de sus. Dupa care i-a dat primul molar de jos si primul molar de sus. Este vreo problema daca nici la ora actuala nu i-a dat incisivul lateral de jos stanga? Ca eu stiam ca incisivii trebuiau sa iasa toti inaintea molarilor.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Copilul Dvs. are un ritm mai lent de crestere a dintilor (la 6 luni erupe de regula primul dinte, iar la 1 an copilul are de regula 8 dintisori), insa aceasta nu reprezinta o problema, fiecare avand ritmul lui de crestere si dezvoltare (influentat si ereditar). Se ridica problema acestul incisiv lateral stang mandibular care nu a crescut. Exista situatii in care unii dinti nu apar. Pentru aceasta ar trebui sa fie vazut de un stomatolog ce se ocupa cu precadere de copii pentru a vedea daca exista sau nu mugure dentar la acel nivel.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/