Cauta

Este risc de obezitate?

Roxana a intrebat pe 13.06.2011

Am o fetita de 1 an si 7 luni. Are 14 kg si 84 cm. Este foarte energica, si ma asteptam sa slabeasca odata cu mersul in picioare. Exista riscul de obezitate?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

La 2 ani ar trebui sa aiba (in medie) 12 kg si 80 cm talie. Probabil la nastre a avut peste 3200 g si peste 50 cm talie. In principiu, cresterea este armonica, chiar cu acest surplus. In aceasta faza, trebuie sa actionati prin reglarea dietei alimentare, in sensul de a reduce la maximum fainoasele (cerealele, painea, cozonacul, biscuitii), dulciurile (mierea, ciocolata, dulceata, gemurile), grasimile (untul, smantana) si bazati-va mai mult pe legume si zarzavaturi, lapte si derivatele (fara unt si smantana), carne de pasare, peste slab etc, fructe multe. Pe cele pe care nu le-ati introdus in alimentatie, sa nu le introduceti decat treptat pe masura ce creste si nu mai ia in greutate.

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Daca respectati sfaturile din raspunsul anterior, daca genitorii nu sunt obezi si daca fetita va face miscare in aer liber, iar pe parcurs exercitii fizice, obezitatea va fi tinuta la distanta.

Vezi intrebari din: