Cauta

Este posibil sa faca febra numai de la dinti?

dutu tincuta a intrebat pe 21.02.2013

Am fost la spital si m-au trimis acasa ca nu are nimic. Fetita a facut febra 39,9 - 40,1. Dupa un control la ORL mi-a zis ca are otita medie acuta, dar nu mi-a dat niciun tratatament pe baza ca nu este purulenta. Sa ii dau doar Panadol si antitermice. Care ar fi cauza temperaturii ridicate? Daca medicul zice ca nu este nimic, desi otita ma pune pe ganduri.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Poate aparea subfebrilitate sau febra in cadrul eruptiei dentare, insa niciodata la aceste valori si tot timpul este un diagnostic de excludere. Faptul ca ati fost la un medic si s-a stabilit un diagnostic, gasindu-se o cauza a febrei, este foarte bine. Daca in urma consultului ORL s-a pus diagnosticul de otita medie acuta seroasa va trebui sa urmati acest tratament simptomatic cu antitermice si poate niste picaturi pentru durere (daca exista)(ex: Otipax). In cazul in care simptomatologia nu se remite in 3 zile de tratament este necesar sa o revada ORL-istul, sa reevalueze starea copilului si eventual sa administreze un antibiotic.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Febra nu este specifica eruptiei dentare. Mai cere inca o parere, vorbeste si cu pediatrul fetitei. Evolutie trebuie urmarita macar de pediatru.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/