Cauta

E normal ca un copil de un an si 7 luni sa nu mai spuna nici un cuvant, doar sa se exprime tipand?(Desi, inainte spunea cateva cuvinte).

Andreea a intrebat pe 21.02.2014

Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca ma poate ajuta cineva cu o parere. Nepotelul meu, David are un an si aproape 7 luni. A inceput sa mearga repede pe la la 10 luni, la un anisor deja alerga prin casa, spunea si cateva cuvinte (mama,tata,mai vb pe limba lui)

Numai ca de la o vreme, nu mai vorbeste, ca sa se exprime doar tipa si arata cu degetul, nu mai spune niciun cuvant.

Parintii lui in ultima perioada s-au mai certat, au mai tipat unul la altul in prezenta lui, iar mama lui a dat nastere unui alt bebe n luna decembrie, deci cand David avea un an si 4 luni si a avut ultima luna de sarcina mai complicata, ca a stat prin spitale, iar cel mic a trebuit a stea cand la un baby sitter, cand la mine, cand numai cu tata.

E posibil ca cel mic sa fi suferit vreo trauma?

Multumesc!

2 raspunsuri

PADURET ANA MARIA
a raspuns acum 6 ani

E posibil de la vreun vaccin. Daca le-a facut si al meu era perfect sanatos tot asa vorbea, dar mai tarziu am descoperit ca e de la vaccin de la 4 luni. Acum e hiperchinetic si cu cateva elemente de autism. Mergeti cu el la medic.

lala
a raspuns acum 6 ani

Paduret Ana Maria nu mai dati informatii eronate! Cel mai probabil este vorba de o stare psihologica, probabil copilul se simte putin neglijat cu venirea noului fratior si cu schimbarile din familie.

Incercati sa stati de vorba si sa ii aratati ca e iubit in continuare. Jucati-va cu el si explicati-i toate lucrurile cu calm. Va doresc succes si rabdare! Nu e vorba de vreun vaccin!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/