Cauta

E normal, ca o fetita de 15 luni sa bea noaptea in jur de 1 litru de lichide (lapte si ceai), iar ziua sa bea mai mult? Va multumesc.

roxana a intrebat pe 10.11.2013

6 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Noaptea, in principiu, este rezervata pentru odiha si somn - timp in care stomacul digera ce a mancat seara si isi pregateste secretiile gastrice pentru urmatoarea alimentati de la orele diminetii.

De aceea, ultima alimentatie de seara trebuie sa fie mai consistenta si mai satioasa, pentru a nu mai solicita noaptea.

Altfel, copilul procedeaza cum a fost invatat. Daca bebele si copilul mic primeste suficiente lichide - lapte, supa, sucuri, ceai si apa in timpul zilei, in functie de varsta, noaptea, nu mai are nevoie decat in mod ocazional.

claudyka
a raspuns acum 6 ani

Buna. Vreau sa-ti zic ca si fetita mea, tot la fel consuma si ceai, si lapte, si suc de fructe, fiecare cum cere organismul. Ea si transpira mai mult asa si e bine sa se hidrateze. Nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji. Si eu cui ii spuneam si cine o vedea ca bea atat, in timp ce alti bebelusi, daca cosumau un biberon de 250 ml, se mirau.

andadeea
a raspuns acum 6 ani

Si baiatul meu cand sugea la biberon bea 1l, chiar si mai mult pe noapte si se lasase de lapte, bea apa.

lenuta78
a raspuns acum 6 ani

Al meu are 1 an si 10 luni si acum se trezeste noaptea sa manance lapte din biberon de 2 ori, asa ii cere organismul si mananca si mancare ziua, bea apa, sucuri.

roxana
a raspuns acum 6 ani

Ultima masa consistenta o are la ora 19.00, si totusi noaptea bea foarte mult. Va multumesc pentru raspunsurile voastre.

alinaflory
a raspuns acum 6 ani

Si al meu facea asa, este obisnuinta, nu foamea, asa ca intr-o seara am pus piciorul in prag si i-am pus apa pentru ca si cu ceai facea la fel, sa mai trezit vreo saptamana, apoi a renuntat, are 2 ani si doua luni, si in fiecare seara ii puneam din ce in ce mai putina apa.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/