Cauta

De ce vrea copilul doar la mine in brate?

nicoleta_v a intrebat pe 17.02.2015

Salut! Am un baietel de 1 an si 3 luni si de cate ori ies cu el afara la plimbare vrea in brate sau in carut.

Lucrul acesta nu se intampla cand iese cu bunica afara (zilnic) sau cu tatal lui (wkd) cu ei, merge foarte bine pe jos, rar sa ceara in brate, semn probabil ca a obosit.

Incerc sa-mi dau seama de ce cu mine se comporta asa, pentru ca atunci cand plec la serviciu nu ramane plangand sau suparat, seara acasa ma joc mereu cu el, ii citesc, ne iubim, dragalim, dimineata, inainte sa plec mancam lapticul linistiti, papam impreuna, totul e foarte bine.

2 raspunsuri

E posibil ca relatia cu dumneavoastra sa fie diferita de cele pe care le are cu celelalte persoane. Relatiile copiilor cu mamele sunt mai intense.

Ce se intampla atunci cand iesiti impreuna cu alt adult? Tot in brate vrea chiar daca sunteti si cu bunica sau tatal?

Puteti trimite copilul cu altcineva in parca si sa stati in spate pentru a vedea cum se poarta si apoi puteti veni langa el. Il felicitati pentru "mers" si incercati sa ii atrageti atentia cu alte lucruri : creta cu care sa colorati ( puteti face linii in timp ce va indepartati si el sa va urmareasca) , jucarii de tras dupa el, baloane de sapun etc..

Atunci cand reusiti sa ii distrageti atentia si sa mearga singur scurtati plimbarea pentru a nu obosi. Sa nu uitam ca este inca mic si probabil ca oboseste destul de repede mai ales acum ca este iarna si hainele il pot deranja.

Succes!

nicoleta_v
a raspuns acum 5 ani

Multumesc mult pentru raspuns! Am observat acest lucru cand am iesit duminca cu copilul si cu sotul la plimbare. Copilul abia a facut 2-3 pasi si a venit catre mine sa-l iau in brate, am evitat cat am putut dar tot plangea. In brate la mine, evident s-a linistit. Sotul mi-a spus ca cu el nu se comporta asa, cand ies ei 2 afara copilul merge foarte bine pe jos o buna parte a traseului. Oricum ramane sa-l mai "testam"!

Toate bune!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/