Cauta

De ce un copil de 1 an jumatate doreste sa isi provoace voma?

Oana Andreea Damir a intrebat pe 18.01.2014

Buna ziua,

Am un baietel de 1 an jumatate si de ceva timp a inceput in fiecare zi sa isi bage degetelele pe gat pentru a-si provoca voma. Isi baga 2 sau 3 degetele pe gat si se inroseste, ii dau lacrimile si scoate sunete din gat ca de la inceputul vomei, dar se opreste la timp inainte de a vomita si isi scoate degetelele singur.

Nu reuseste sa vomite, dar am impresia ca ii place sentimentul pe care i-l provoaca gestul lui. Mentionez ca mananca foarte bine si ca bea apa foarte bine, ia in greutate cum ar trebui.

Mentionez de asemenea ca nu a vomitat pana acum decat de 2 ori de cand s-a nascut: la vreo 3 luni din cauza faptului de mancase prea mult si acum 2 zile din cauza unei tuse puternice cand era racit foarte tare.

In rest, nu a avut episoade de voma nici din cauze medicale nici provocate de gestul lui. Nu imi dau seama daca este vreo tulburare comportamentala, de sanatate sau este pur si simplu ceva ce nu trebuie luat in seama.

Ne-am fi prezentat cu el la un doctor, dar nu suntem in tara si aici nu se da importanta unor astfel de gesturi ale copilului.

Va multumesc pentru ajutor si astept cu interes un raspuns de la dvs in cazul in care ne puteti ajuta cu vreun sfat. Cu stima, Oana Damir

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Nu este nimic patologic, va renunta pe parcurs! Supravegheati-l si distrageti-i atentia prin creerea unor alte preocupari - aratarea unor jucarii sunatoare, luminoase, viu colorate.

Prin sunete muzicale placute, oferiti-i sa prinda in manute diverse jucarii agreate de el.

Sunt preocupari si obiceiuri trecatoare.

Oana Andreea damir
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua, va multumesc pentru raspunsul dvs prompt. Vom face asa cum ne-ati sugerat dvs mai sus. Speram sa scapam repejor de acest obicei. Multumim din nou.

Vezi intrebari din: