Cauta

Cum sa-l fac pe baietelul meu de 1 an si 9 luni sa nu se mai trezeasca noaptea si sa ma strige. Nu poate sa adoarma fara mine.

Ioana a intrebat pe 18.04.2012

Am incercat din rasputeri ca baitelul meu sa doarma la el in camera, pana la un moment dat, dupa cateva luni, cand am adus patutul la noi in camera deoarece nu am mai rezistat sa ma duc de nenumarate ori la el in camera pentru ca se trezea si daca nu ma duceam incepea sa planga. Acum desi are patutul langa patul nostru se trezeste si plange ca vrea la mami. Ce sa fac sa-l obisnuiesc sa doarma la el in camera fara a se mai trezi si plage? Va multumesc pentru un raspuns.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Daca cedati ( asa cum ati cedat si pana acum si vedeti unde ati ajuns ) va va teroriza in continuare. Va plange, se va agita, va obosi si va adormi, treptat, treptat. Asigurati o mica veioza cu lumina slaba in apropiere pentru veghe si lasati-l in pace. Seara inainte de ultima masa mai consistenta, putina miscare si exercitii fizice pentru a adormi mai usor, in camera lui ( cu usa intredeschisa, iar d-vs ii raspundeti in soapta de la distanta ).

psi_ramonapopa
a raspuns acum 8 ani

Din cate inteleg, baietelul dumneavostra are un somn agitat si intrerupt, moment in care are nevoie de dumneavoastra sa il reconfortati.

Poate ati putea lua in calcul sa ii mutati din nou patutul la el in camera si sa va duceti dumneavoastra acolo sa il linistiti atunci cand se scoala si va striga.

De asemenea, incercati sa vedeti daca puteti face vreo legatura intre ceea ce se intampla pe parcusrul zilei si modul in care doarme copilul.

Poate sunt intamplari care ii afecteaza somnul sau poate chiar dumneavostra treceti printr-o perioada mai agitata pe care copilul o preia.

Obisnuinta de a dormi singur si de a nu se mai trezi noaptea va veni cu timpul si de aceea este nevoie de rabdare si mai ales de a juta copilul sa fie linistit, calm si sa se simta comfortabil.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările