Cauta

Cum sa imi dezvat baietelul de a mai bate pe toata lumea? Are 1 an si 8 luni.

MIHAELA a intrebat pe 17.01.2011

Buna ziua! Am un baietel de 1 an si 8 luni, vorbeste de pe la 1 an si 4 luni cam de toate, si in general e un baietel cuminte, insa cand nu ii dau ce vrea sau il cert plesneste pe oricine se afla pe langa el, de obicei pe tatal lui. As vrea sincer sa il dezvat de treaba asta, i-am explicat ca nu este frumos ca e rusine, dar nu, el continua sa bata pe toata lumea. L-am si plesnit de vreo cateva ori peste mana, dar degeaba. Va rog sa ma sfatuiti cum sa il fac sa renunte la treaba asta. Multumesc.

4 raspunsuri

ilascu_gratiela
a raspuns acum 9 ani

Intre 1 si 2 ani copilul isi descopera individualitatea si va folosi diferite stratageme pentru a se face auzit. Starea lui nu este intamplatoare. Va trebui sa corectati ceea ce nu e bine. Incercati sa ignorati crizele lui de furie si laudati-l pentru momentele cand se poarta cum va doriti. Pedepsele fizice nu ajuta ci dimpotriva il vor face mai agresiv. Stabiliti limite si reguli clare. Implicati-l in cat mai multe activitati.

dobre diana elena
a raspuns acum 9 ani

Buna ziua, si eu am un baietel de doi ani si este destul de nazdravan, dar sa stiti ca functioneaza atunci cand il amenint ca ii arunc ceva drag lui.

MIHAELA
a raspuns acum 9 ani

Va multumesc pentru raspuns, sa inteleg ca ma sfatuiti ca atunci cand el il loveste pe tatal lui sau pe oricine altcineva sa ma fac ca nu imi pasa sau ca nu ai dau importanta? Daca nu am inteles bine imi cer scuze.

Rebecca
a raspuns acum 9 ani

Diana e cel mai grav lucru sa-l ameninti. incearca sa-l stimulezi in a face altceva pt a stopa gestul negativ produs.

Mihaela agresivitatea tot voi o produceti copilului sti vorba acea "cei 7 ani de acasa" deci incearca sa iti inveti copilul sa iubeasca inainte de a folosi agresivitatea.

Vezi intrebari din: