Cauta

Cum imi pot invata copilul sa manance macare gatita: supa, piureuri etc?

speranta a intrebat pe 25.04.2010

Sunt foarte ingrijorata din cauza lipsei apetitului baiatului meu. Mananca foarte putin, putine alimente, nu mai bea lapte deloc de 2 luni. Are 1 an si 8 luni. Ii administrez vitamine la recomandarea medicului, dar pofta intarzie sa apara. Mergem afara des, in functie de starea vremii, doarme destul de bine, nu foarte bine. Ce pot sa fac sa il determin sa accepte alimete foarte necesare dezvoltarii?

4 raspunsuri

andreea
a raspuns acum 10 ani

Pai... daca are un ursulet, prefa-te ca ii dai si ursuletului, si asa va manca si copilasul tau :):) sper ca functiuoneaza, la mine a mers.

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Un examen coproparazitologic i-ai facut? O cauza a lipsei poftei de mancare poate fi prezenta vieremisorilor.

Acum, am discutat de acest subiect: ce inseamna lipsa apoetitului?! Pt ca ei mananca mult mai putin ca noi, nu putem sa avem pretentia sa manance 2 feluri de mancare si desert... Incearca sa fi foarte calma, sa-ti pui imaginatia la incercare si sa faci alimentele sa para cat mai apetisante! Multa bafta!

sarabanda
a raspuns acum 9 ani

La un an si 8 luni e deja cam mare, trebuia sa ii dai supe si piureuri de pe la 5.6 luni.

gabriela
a raspuns acum 7 ani

Baiatul meu are 1 an si o luna si refuza orice masa consisenta (mancare gatita) doar banana cu iaurt si biscuiti accepta, dar il iau in brate la fiecare masa si daca ne vede pe noi ca macam, lui intre timp i se face pofta si mai mult e curios sa incerce si el, incearca sa mancati si voi aceasi mancare si luati-l cu voi la masa nu-l obliga,, caci o sa se serveasca el singur.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările