Cauta

Copilul meu in varsta de 1 an si 6 luni a deprins un comportament foarte ciudat (rar intalnit la copii in parc), se tavaleste pe jos in parc si casa.

Laura a intrebat pe 20.02.2013

Copilul nu este nervos cand se tavaleste pe jos, ba chiar este vioi si bine dispus si tavaleala o ia in joaca, nu ca pe un comportament de criza. Problema e ca sta intins pe jos si 10 minute daca il lasi si afara e murdar si rece covorul antiderapant. Se tavaleste pe jos in casa si in parc, pe strada sau in alte locuri publice cu trasament betonat sau iarba nu face asa. Nu stiu cum sa mai reactionez sa inteleaga ca aceasta joaca nu este in regula, putand raci sau lua diversi virusi. Daca ii spun ca nu e voie si il ridic de jos, rade si alearga si se tranteste din nou. Mentionez ca e un copil echilibrat, nu plange fara motiv, doarme atat ziua cat si noaptea, intelege mai tot din ce ii zic. Acest comportament-joaca se manifesta atat in fata parintilor cat si a bunicilor. Va rog sa-mi spuneti cum sa corectez aceasta joaca? Se joaca si cu mingea, si cu lopatica, se da si pe tobogan, dar la un momendat tot ajunge sa se tavaleasca.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Trebuie sa aveti rabdare cu el sa-l mentineti mai mult ocupat cu diverse jocuri si preocupari. Evitati trasele de plimbare dorite de el. Prin casa si curte, daca repeta aceasta atitudine, nu-i acordati atentie, va indepartati de el si-l lasati singur parasit, observandu-l de la distanta ( fara sa fiti observata de el ) va renunta singur si va va cauta. Asa trebuie sa procedeze toti membri familiei. Daca va vedea ca ficare dintre dvs nu se roaga de el, ci il paraseste, se indeparteaza de el, va renunta in final.

OanaPopa1
a raspuns acum 7 ani

Draga mea,

Eu nu vad nimic rau in ceea ce povestesti tu.
Ai un copil vesel care se joaca, experimenteaza si se bucura de ceea ce face.

Parerea mea este ca atunci cand acest comportament nu te va mai deranja, copilul nu il va mai face.

De ce anume ti-e teama, mai exact? Ce fel de microbi ar putea lua?

Tu cum reactionezi cand el se tavaleste pe jos? Crezi cumva ca esti judecata de ceilalti parinti?

Ce anume simti tu atunci cand copilul tau face asta?

Cred ca te-ar ajuta sa iti raspunzi la aceste intrebari.

Cu drag,

Oana Popa
Lifecoach
www.copiiminunati.ro

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/