Cauta

Copilul meu are 1 an si 9 luni si este extrem de vioi, agitat, de multe ori nervos, isi da palme in cap destul de tare, se tavaleste pe jos.

Calapod Carla a intrebat pe 21.09.2011

Nu reusesc sa-l dezvat de obiceiul de a se lovi, o face mai tot timpul. De multe ori loveste si copiii mai ales pe cei care plang. Se lovestesi cand cineva strain i se adreseaza, cand nu-i dai ceva si incontinuu spune "nu". Urla in timpul noptii si nu ma lasa sa-l alin, sa-l iau in brate, ma loveste si se arcuieste si urla de ne stie tot blocul. Sunt cu nervii la pamant si nu mai stiu cum sa procedez. Nimic nu e de ajutor. L-am ignorat, l-am pedepsit, am mai ridicat si vocea, i-am mai dat si cate o palma la fundulet (nu foarte tare). Nu stiu in ce directie sa ma indrept, nu gasesc nicaieri nici o solutie. Ce poate sa aiba?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Consultati un neurpsihiatru pentru copii. Veti primi un diagnostic si o conduita de urmat.

ilascu_gratiela
a raspuns acum 9 ani

Pot fi mai multe cauze; cu siguranta manifestarile sunt intense, persistente si depasesc ceea ce numim criza de opozitie a copilului intre 2 si 5 ani. Cereti medicului de familie bilet de trimitere catre cabinetul de psihiatrie pediatrica din policlinica. Nu intarziati mai ales ca baiatul se loveste, nu doarme si nu relationeaza, se infurie, plange, este mereu nelinistit.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările