Cauta

Ce sa fac? Fetita mea e prea nervoasa de cand am dat-o la gradinita.

Alina a intrebat pe 21.06.2014

Plange, tipa, tranteste tot. Cum sa o mai calmez?Multumesc.

1 raspunsuri

Integrarea in gradinita poate fi o experienta puternica pentru unii copii. De aceea este nevoie de mai multa rabdare si atentie.

In primul rand trebuie sa vedeti daca atmosfera de la gradinita este una potrivita. In cazul in care mediul educational raspunde nevoilor copilului ne intreptam atentia spre mediul familial.

Incercati sa observati momentele in care apar aceste momente de agitatie pentru a vedea daca exista o anumita cauza comuna ( are nevoie de atentie, incearca sa obtina ceva sau incearca sa scape de o anumita situatie). Determinand cauza puteti actiona direct asupra acesteia.

Daca isi doreste atentie ( si certatul pentru greselile facute reprezinta atentie! Daca constati ca vrea atentie incepeti prin a ignora sau a trata cat mai neutru situatiile delicate.) veti incerca sa ii oferiti atentie atunci cand este linistita pentru a preintampina nevoia. Pentru celelalte doua cazuri incercati sa nu ii oferiti "premii" atunci cand este agitata si incercati sa fiti ferma in ceea ce priveste cerinte. Daca ii timpul unei crize va primi ceva anume ea concluziona ca dupa un timp de manifestare cineva renunta si primeste ce vrea.

O alta recomandare este inventarea unei povesti despre o alta fetita pe care o incepeti dumneavoastra dar o lasati sa continue ea. Daca ii oferiti cateva detalii despre copil este posibil ca ea sa se identifice cu personajul si sa isi proiecteze problemele. Daca va marturiseste ceva anume incercati sa o intrebati ce anume crede ca ar trebui sa se faca pentru a rezolva problema.


Mult succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/