Cauta

Ce reprezinta VHS 55 si ce complicatii pot aparea la copil de 1.3 ani?

Manolik a intrebat pe 17.09.2013

Acum doua saptamani a inceput sa tuseasca, am mers la medicul de familie si i s-a administrat copilului (1.3 ani) doar sirop Espumisan, dupa 5 zile de tratament tusea nu a cedat deloc si dupa alte patru zile, am revenit la medic de familie si i s-a continuat tratamentul doar cu siropul mai sus mentionat pentru 3 zile. Dupa aceste doua saptamani a inceput sa faca febra usurica (38.3 _ 38.5) pana s-a dus la 39.6, am fugit la urgente i s-a prescris Klacid, dar febra tot reaparea la doua zile de tratament dupa care i s-au facut analizele la care i-au iesit VSH 55 si a fost trecuta pe penicilina injectabil + gentamicina (pentru penicilina a fost facut testul inainte). Ni s-a spus ca are amigdalele pline de puroi. Se poate sa fie si alta cauza in afara de aceste amigdale burdusite de puroi? Am uitat sa mentionez ca a fost controlata si la urechi deoarece copilasul duce mereu mana la urechea dreapta. Va multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

VSH reprezinta viteza de sedimentare a hematiilor din sange. Valorile normale sunt sub 10 mm la o ora. Orice infectie,( acuta sau cronica ) poate determina cresterea acestei valori in raport cu severitatea bolii.

O amigdalita purulenta poate fi cauza, asa dupa cum vi-a counicat si medicul care a consultat copilul.

In Hemoleucorama se observa si cresterea globulelor albe si a neutrofilelor, in aceasta situatie.

Daca nu a fost facuta, ar fi necesara, deoarece ar fi folositoare pentru un diagnostic diferential fata de alte afectiuni (ex. pulmonare).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/