Cauta

Ce pot sa mai fac cu fetita?

Anamaria a intrebat pe 04.11.2014

Totul a inceput in 20 septembrie cu mucozitati incolore, dar care ii curgeau,am curatat cu ser fiziologic si i-am dat Ibalgin si Vibrocil, apoi starea ei s-a schimbat.

Mucii au devenit verzui, mai grosi, dar tot ii provocau discomfort, ieseau din nasuc. Medicul de familie mi-a zis sa continui cu ser, dar sa ii pun Nettacin si in continuare Ibalgin, nicio schimbare nu s-a produs, iar fetita era tot mai rau.

Am mers la un pediatru si i-a dat Esberitox, Tobradex, Zyrtec, dar starea ei a devenit si mai urata. Am mers din nou la medicul de familie. Deja tusea urat, abia respira din cauza mucilor verzi, inca prezenti, a spus ca e bronsita.

A primit tratament cu Augmentin, Rinathiol, Salbutamol si Nettacin, din nou. Tratamentul a fost gata sambata, parea ca e mai bine, nu mai tusea, mucisorii s-au retras, doar haraiala se auze, dar duminica noaptea fetita a urlat si plans mult, fara sa o pot linisti.

Cand s-a calmat, a facut febra. A doua zi,iar muci verzi si o scurgere din ureche, care nu a mai aparut, a fost o singura data. Miercuri am fost la Orl, otita medie diagnostic, tratament Klacid(10 zile, Aerius, Betabioptal, Biorinil.

Pana sambata aceasta mucii au disparut,dar fetita a devenit apatica, somnolenta, stare generala deteriorata, parca e pierduta. Duminica noaptea, aud din nou haraiala, ieri a facut febra, azi noapte la fel si bineinteles au aparut mucii verzui.

La analiza din nas a iesit streptococ pneumococic, antibioticul primit e bun, fetita are un an. A facut si o iritatie in zona intima, urata, iar micuta nu da semne de insanatosire.

E vizibil afectata de toate aceste tratamente si are teama atat de ele, cat si de medici. Nu se mai desprinde de mine. Ce sa mai fac, unde sa mai merg cu ea? Trebuia sa ii fac si vaccinul, dar l-am amanat. Nu mai stiu incotro sa o apuc. Nu as vrea sa ajunga la internare, sa ia si altceva din spital. Conditiile de acasa sunt bune, aerisesc, pastrez temperatura optima, aerul nu este uscat, pastrez curatenia, deja mi-e frica sa o mai scot si afara.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

In cadrul infectiilor de cai aeriene superioare, la majoritatea bebelusilor este cointeresata si urechea, motiv pentru care, pe langa rino-bronsita cu multe mucozitati s-a suprapus si otita medie acuta.

Daca medicul ORL va confirma vindecarea Otitei puteti intreupe antibioticele, iar jos in regiunea genito-anala aplicati o crema de la farmacie, solicitand: crema pentru eritem fesier si ano_genital ( opareala prin iritatie de la urina si materiile fecale ) toaleta locala obisnuita aplicat aceasta crema de mai multe ori pe zi.

Odata cu mucisorii va disparea si harcaiala din bronsii. Orice medic pediatru cunoaste aceste tratamente.

ancuta33
a raspuns acum 5 ani

Buna. Imi pare rau sa vad prin ce suferinte trece micuta ta. E foarte trist cand ii vedem cum se chinuie fiind asa de mici. Eu am avut probleme cu bebelusul meu cand a schimbat clima. Anul acesta cand am fost in concediu in Romania si bebelusul meu a avut probleme cu mucozitatile.

Din fericire, nu a facut febra si nu a tusit, avea doar mucisori in nas. A fost un chin timp de o saptamana pentru ca nu putea sa respire si se trezea noaptea foarte des.

Ii aspiram, dar degeaba. M-am hotarat si am fost la medic si mi-a prescris Tantum protect (picaturi) si o solutie care coloreaza nasucul maro (nu imi mai aduc aminte denumirea, dar e un preparat facut in farmacie) si i-a trecut.

Ma gandesc ca saracuta ta bebelusa a luat prea multe medicamente. Unii medici nu stiu sa apeleze la medicina naturista ne prescriu tot felul de medicamente foarte scumpe si cu nici un efect.

Eu nu pot sa-ti dau nici un sfat si nu cred ca va putea sa-ti dea cineva de aici cu exceptia unor meici.

Dar parerea mea e ca trebuia sa-i faci niste analize sau sa ceri parerea si altor medici.

Multa sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/