Cauta

Ce pot face?

miha_mika a intrebat pe 14.03.2012

Baietelul meu e nascut prematur cu 1,130gr. Acum are 22 de luni si 9800 gr si 75 cm. Primeste 10 zile pe luna fier, vit.D si calciu carbonic, tonotil-n 10 zile pe luna, 3 luni pe an. Toate la recomandarea medicului pediatru. Nu e prea mic pentru varsta lui? Ce vitamine sa-i mai dau sa aiba si pofta de mancare?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Are un deficit de greutate fata de semenii de viata ( nascuti insa la termen ) deA 2 kgr siA de 4 - 5 cm inaltime ) dar are si suficiente medicamente( care au fost intradevar necesare ). Cautati si diversificati mai mult alimentatia si cresteti cantitatile de fructeA + miscare si plimbariA in aer liber ( terasa curte - gradina - parc ).

Danyela15
a raspuns acum 8 ani

Si baietelul meu e nascut prematur 1,400 kg acum are 14 luni si 11 kg, vitamine i-am dat decat calciu, fier si vit D cand mi-a spus medicul, de mancat mananca foarte bine, dar cu program de ex. dimineata pe la 6 - 120 ml lapte junior, 9 - 10 un mar ras cu o banana cu zeama de portocala si biscuiti, pe la 13 - 14 un castronel cu ciorbita cu carnita, ( fac un piure din legumele si carnita dinA ciorba si o amestec cu zeama- altfel nu o mananca) pe la 5 - 6 branza proaspata cu fructe din compot de casa sau iaurt normal cu paine. Pe la 8-9 - 210 lapte. Noaptea pe la 2-3 mai mananca 120 de lapte. Intre mese putin ceai. De 2 ori pe saptamana ou fiert, sau ficat, din cand in cand pastrav cu legume. De mancat mananca aproape orice ii dau, dar sa aiba temperatura si consistentaA potivita daca e prea rece sau prea calda nu o mananca.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările