Cauta

Cat ventolin este recomandat unui copil de 1 an si 3 luni?

anne-marie a intrebat pe 26.04.2010

Baietelul meu de 1 an si 3 luni a fost diagnosticat acum o luna cu bronsiolita si tratat in spital. Acum "raceala" a revenit si iar scoate sunete suieratoare. Dr. de familie mi-a dat augmentin, hunex si ventolin. Mi-a spus cineva ca 4 ml de ventolin*2/zi ar fi mult pentru varsta lui? Ce sa fac? Sa-i dau?
Ce tratament sa-i mai dau? Multumesc si astept raspuns.
Anne-marie (Hunedoara)

4 raspunsuri

dr.neagu.mihaela
a raspuns acum 10 ani

Buna, tratamentul dat de medicul tau este foarte bun.
Poti incerca si tratamente naturiste si sa-i ridici imunitatea.
Este foarte important acest lucru.

adriana69
a raspuns acum 10 ani

Nu mai mult de o administrare pe zi. Pentru o inhalare mai sigura exista un aparat "babyhaller" (nu mai stiu scrierea corecta) pentru raceli mai mari cereti medicilor "SINGULERE". Se da in functie de greutate sau de varsta. Se administreaza cel putin 14 zile. Fara reteta este scump (5lei un plic de 4mg). Sper ca ti-a fost de folos raspunsul. Sanatate!

ziba
a raspuns acum 10 ani

"Singulair" este un antialergic si niciun tratament nu "se cere" medicului, ci acesta ti-l recomanda, in functie de afectiune si istoricul pacientului! In cazul in care ai ajuns la bronsiolita din cauze alergice, atunci probabil ca o sa iti prescrie un antialergic, nu musai singulair! Si baietelul meu a facut tratam pt bronsiolita in mai multe etape, pediatra ne schimba tratamentul la fiecare 5 zile pt ca a spus ca un medicament nu se administreaza unui bebe mai mult de 5 zile, si am trecut si prin faza de augmentin si humex, care la noi nu au dat rezultate. Cele care au venit de hac bronsiolitei la bebe al meu au fost injectabilele genta cu ampi, dar va doresc din tot sufletul sa nu ajungeti acolo si sa aiba efect ce luati voi! Sanatate!

adriana69
a raspuns acum 10 ani

Si eu cu baietelul am juns la injectabile tot din cauza bronsiolitei. Singulair-ul mi l-a recomandat doctorita care mi l-a tratat, foarte in varsta, si de atunci il folosesc si este eficient.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările