Cauta

Baietelul meu de 1 an si 2 luni a fost diagnosticat cu hidrocel.

valentinap a intrebat pe 01.12.2013

Baietelul meu de 1 an si 2 luni a fost diagnosticat cu hidocel. In urma cu o saptamana am observat ca are un testicul mai mare. Dimineata cand se trezeste nu pare sa aiba ceva dar, dupa ce incepe sa mearga, sa se joace, testiculul incepe sa se umfle. Am fost cu el la doctor si mi s-a spus sa astept pana ce se va invineti sau se va rosi, dupa care v-a trebui operat. Chiar nu se poate face nimic ca sa nu ajunga la operatie? Nu exista nici un tratament (naturist ar fi de preferat) care sa rezolve problema micutului meu?
Va multumesc din suflet.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Ceea ce ati observat la baietel, testicolul marit de volum este intradevar hidrocel unilateral, adica prezenta unui lichid in care pluteste testicolul respectiv. Daca prindeti intre degete partea cealalta a scrotului simtiti testicolul, iar daca prindeti partea marita de volum simtiti prezenta lichidului si mai putin sau deloc testicolul.

Nu este un alt tratament, ori se resoarbe singur si lasa testicolul liber, ori va fi nevoie de o simpla interventie chirurgicala, cand va hotara medicul.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/