Cauta

Baietelul meu de 1 an si 11 luni este bolnav de aproape 2 luni (rosu in gat, otite, tuse productiva, mucisori, haraiala in piept).

alina a intrebat pe 14.11.2011

A luat antibiotic de doua ori(Cedax 6 zile si Zinnat 10 zile), a facut febra chiar si in timp ce lua antibiotic, de 2 sapt nu a mai facut febra, dar episoadele de tuse si haraiala in piept revin periodic. I-am facut si aerosoli cu diverse combinatii, a luat si siropuri de tuse dar el nu mai scapa o data. Sunt disperata, va rog dati-mi o solutie, o idee pentru ca imi este mila de el de cate medicamente am bagat in el, nu-l pot scoate afara, nu mai rezistam nici psihic si nici financiar!

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Din descriera d-vs reiese ca este sub supraveghere medicala si tratat pentru toate aceste afectiuni, inclusiv cu antibiotice. Convalescenta va fi mai lunga si regresiunea proceselor inflamatorii mai lenta. Tusea si haraiala sunt totdeauna prezente in starea de convalescenta, dar trebue tratate cu expectorante si repaus la domiciliu, ferit de aerul recce, iar pentru cresterea imunitatii ar fi indicata o cura cu propolis si imunorezistan junior.

Aura
a raspuns acum 8 ani

Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa duceti cu copilul la Dr. Santimbreanu la Policlinica Eforie, pe strada Eforie nr.4. Pentru programare sunati la 0213139922. Pentru urgente dl dr. raspunde la 0722722542, dar nu da tratament prin telefon, doar dupa ce vede copilul. Deci sunati cat mai curand la programari si luati un taxi si duceti-va acolo. Consultatia va costa 40 RON. Daca este in stare grava va va primi imediat la consultatie.

alina
a raspuns acum 8 ani

Multumesc de informatie. Acum mergem deja la 2 doctori care, dupa parerea mea, sunt foarte buni, urmeaza sa fac analizele recomandate si sper ca de data asta sa identific si sa tratez problema de fond si nu doar simptomele. O sa retin datele, oricum, ms mult.

alina
a raspuns acum 8 ani

Pentru dl dr: a fost tratat dar doar pt simptome, nu si pt cauza si tratamentul, daca si-a facut efectul, a fost doar temporar la modul ca, intr-adevar, de exemplu, dupa ce i-am facut aerosolii cu prospan si ventolin, nu s-a mai auzit haraiala din piept si nici nu a mai tusit pentru cateva zile de la incetarea tratamentului, dar dupa aceasta, a reinceput totul. Pe mine acest aspect ma ingrijoreaza, aceste reveniri. Am fost la unul dintre medici acum 4 zile, l-a ascultat la plamani si nu mi-a spus nici ca are nici ca nu are ceva acolo, cu toate ca l-am intrebat in repetate randuri. Ne-a spus doar ca are mai multe probleme si ca trebuie sa facem analize si apoi vorbim. Partea rea este ca desi la momentul acelui consult nu avea mai nimic(tusea de maxim doua ori pe zi) si nu se auzea nimic din piept, incepand de a doua zi a inceput sa-i curga foarte tare nasul si imediat a inceput o tuse groaznica, iar azi-noapte s-a trezit plangand de cateva ori pt ca nu putea respira pe nas si tusea incontinuu.
I-am pus Karvol pe perna dar degeaba, am recipiente cu apa pe calorifer sa nu fie aerul uscat dar, cel mai tare ma tem sa nu aiba ceva la plamani datorita duratei mari a bolii si a tratamentului necorespunzator.

Vezi intrebari din: