Cauta

Baietelul meu de 1 an mananca doar fructe cu branza calcica si foarte putine cereale, cum sa procedez?

Catache a intrebat pe 13.08.2013

Buna ziua, Sunt mamica unui baietel de un an care are o greutate de 8.800 kg si 76 cm si va rog din suflet sa ma ajutati cu sfatul dumneavoastra in ceea ce priveste lipsa poftei de mancare si inconstanta acesteia.
Mai concret: Pana la varsta de 11 luni baietelul meu a mancat intotdeauna mai putin decat cantitatile specificate in cartile de specialitate si a luat in greutate constant. (S-a nascut cu 3,250 kg).

De o luna refuza cu inversunare piureul de legume (cu carne, ou, sau simplu), anterior acestei luni avand o perioada de aproximativ 3 saptamani in care a acceptat acelasi piure de legume in cantitate de 150 - 230 g.

De la 6 luni a refuzat biberonul, pana atunci l-am alaptat mixt (completare seara, Nan)motiv pentru care il alaptez dimineata si seara, dar un singur san mai are inca lapte.

In prezent, mananca fructe cu branza calcica la ora 10.00 - 150g (in disperare ca nu accepta in legume, i-am introdus carne fiarta de curcan si galbenus de ou tot in fructele cu branza), la pranz am substituit legumele cu fructe (ii dau cu mare greutate cateva lingurite de legume si apoi fructe - 100g) iar seara - cereale 90-120g. (a inceput sa le refuze si pe acestea). Nu stiu cum sa procedez sa accepte legumele, sa-l las nemancat, doar cu cantitatea mica de legume, in speranta ca de foame le va accepta sau sa continui sa-i dau fructe cu branza si la pranz.
Am facut analize de urina bune si ecografie abdominala - rezultat bun.

I-am dat vitamine (wellkids baby), fier Hausmann si calciu.

Zilnic ii mai dau 1-2 lingurite de zeama de lamaie.

Mentionez si faptul ca la masa ne-am inconjurat de jucarii fara de care nu deschide gura.

Va multumesc anticipat,

Catalina Serban

0 raspunsuri

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/