Cauta

Baietelul meu are 14 luni. A cazut din pat. Pot exista sechele in urma cazaturii?

andreea a intrebat pe 06.03.2014

Gabriel are 14 luni si si incepe sa vrea sa se dea singur jos din pat. Nu-l poti lasa singur nicio secunda, nici macar cand doarme(ca sa mergi la baie) ca se trezeste tocmai atunci si vrea sa se dea jos.

Aseara dormea cand m-am dus la baie (doarme in pat cu noi, pentru ca doarme dezvelit si cum e mai frig in casa, il invelesc tot timpul, in patut daca il pun nu il pot inveli mereu), am lipsit 2 minute, timp in care el s-a trezit si a vrut sa coboare. Numai ca el incearca sa coboare cu capul inainte, deci...destul de periculos.

L-am auzit din baie cum a cazut, a cazut cu fruntea de un prelungitor (pentru priza) si cand l-am ridicat de jos avea o gaura in frunte, i-am pus repede gheata si i-a revenit la loc, a plans un pic, apoi si-a revenit. Azi dimineata avea doar un pic de vanat si nu am vazut nimic schimbat la el, se comporta la fel ca si ieri, alaltaieri. Pot exista sechele in urma cazaturii? Va multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Copilul ar trebui sa aiba patutul luicu marginile mobile( in sus / in jos ) ca protectie.

Daca asa l-ati obisnuit, ma intreb ce veti face cand va fi de 2-3-4 ani si nu va accepta sa doarma fara sau langa dvs, sa nu mai vorbim de gradinita.

In situatia de fata nu va avea consecinte ulterioare, deoarece nu si-a pierdut cunostinta, nu a avut varsaturi sau alte simptome, in afara de sperietura si vanataia localizata la frunte.

Nu veti putea sa fiti permanent langa el, iar dormitul cu si langa dvs in pat, va deveni "un cosmar" pentru toti din familie.

Irina
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. Am si eu o fetita-Gabriela, de (aproape) 18 luni.

Am obisnuit-o sa doarma in patutul ei, dar nu vrea pe nimeni in camera (simte, se trezeste si plange).

Niciodata, niciodata n-am invelit-o cu patura (poate sa si-o traga pe fata, in somn si se sufoca).

De la o saptamana am bagat-o in sac de dormit si n-am imbracat-o decat un body-maieu, bluzita cu maneca lunga si cu pantaloni, picioarele goale sa-i respire noaptea).

N-a racit niciodata.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/