Cauta

Baietel de 1 an si 2 luni.

adina a intrebat pe 31.01.2013

Domnule dr., revin la dvs cu cateva intrebari care ma macina si ma invinovatesc pe zi ce trece, ca nu reusesc sa-mi dau seama ce are copilul meu, de nu se dezvolta normal. Are 1 an si 2 luni, are 8100 kg, si 74 cm, este un micut. La prima vedere a dr. ni s-a pus diagnostic de sindrom de malabsorbtie, am primit tratament cu Sanzyime 5 ml*3 zi dupa mese, am crezut ca se va reglementa situatia si copilul va incepe sa se dezvolte, dar cand am ajuns la control am avut surpriza ca nu luase nimic in greutate, nu crescuse capusorul, nici talia, absolut nimic. Dr. il banuieste iarasi de reflux gastroesofaringian, si sindrom de intestin scurt, am fost sa facem urm analize:

IgE total - 10,8 UI/ml
Heliobacter - negativ
tranglutaminaza , nu am inca rezultatul
beta - lactoglobulina - care tot maine vom primi rezultatul

proba digestie:

Proba de digestie
Fibre musculare nedigerate rar -- absent
Fibre musculare digerate relativ frecvent-- rar
Grasimi neutre, trigliceride 20 -------< 50
Acizi grasi liberi, sapunuri 40 ---------< 100
Amidon rar -- rar
Celuloza digerabila rar --- rar
ph scaun - 7

Daca nu iese nimic la aceste analize sa merg la genetica, ca ar fi vorba de nanism, si sa-i faca analize de cromizomi.

Sunt foarte speriata, si necajita in acelasi timp, ca nu reusesc sa-l pun pe picioare.
De asemenea, ne-a recomandat un lapte praf Humana Sineall, care costa foarte mult, dar copilul nu-l accepta sub nicio forma.

Va rog din suflet, spunet-mi ce reprezinta rezultatele de la proba de digestie, pentru ca a iesit mult mai rau de cand suntem pe tratament cu sanzyme, prima data avea doar celuloza frecventa.

Va rog sa ma lamuriti, poate ati mai avut cazuri de genul acesta, si ati avut un rezultat favorabil.

Mentionez, ca el are scaune proaste, cam orice papa, are 1-2 scaune pe zi, dar tot timpul sunt moi, cu resturi alimentare nedigerate, (de ex morcovi, clementine), si cateodata in cantitate foarte mare fata de mananca el intr-o zi, de asemenea, cand are scaun de cele mai multe ori are gaze puternice.

Analiza coprocitograma, este buna.

Urmeaza sa vedem la radiografie daca nu are reflux, desi am inteles ca daca nu este un reflux de gradul 3 sau 4 nu se observa.

Va multumesc din suflet!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Va inteleg ingrijorarea, mai ales ca la varsta de 1 an si 2 luni copilul trebuie sa aiba greutaea de 9500 gr. Talia, adica inaltime de 74 este normala pentru aceasta varsta. Asemenea rezultate la analize, se observa la multi copii si nu reprezinta motiv de ingrijorare. Nu vad sa aiba simptome care sa pledeze pentru reflux gastroesofagian. Sindromul de malabsorbtie se diagnosticheaza numai in spital. Faptul ca nu creste in greutate nu necesita consult genetician, ci de catre un medic pediatru din policlinica sau spital. Rugati medicul copilului sa va trimita cu bilet la un serviciu de pediatrie, preferabil spital, unde sunt conditiile necesare unui diagnostic corect.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/