Cauta

Aplazie cutanata congenitala! S-a mai confruntat cineva cu aceasta afectiune?

Laura a intrebat pe 13.03.2013

Copilul meu s-a nascut cu aplazie cutanata congenitala la nivelul scalpului. Sunt doua portiuni de scalp fara par (doar piele). Va rog sa-mi spuneti daca stiti site-uri unde pot gasi mai mult detalii si unde o pot corecta chirurgical. Exista in tara noastra dr. specializati in tratarea/corectarea chirurgicala a acestei afectiuni? Va rog sa-mi dati cat mai multe detalii, am fost si la dermatolog si pana la 3 ani ai copilului nu imi poate garanta ca acesta nu va avea si alte afectiuni de loco-motorii, psihice. Copilul are 1 ani si 7 luni, merge, vorbeste, vede, aude, este perfect dezvoltat pentru varsta lui. Va multumesc.

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Aplazia cutanata congenitala poate, intr-adevar, sa apara si in contextul unor sindroame clinice, insa poate exista si de sine statatoare, pana in prezent nefiind foarte clara cauza aparitiei.

Aceste zone se pot reepiteliza cu varsta (in decursul primului an de viata) sau se poate realiza excizia chirurgicala.

Din pacate, nu cunosc medici specializati in astfel de procedura. Indicat ar fi ca aceasta recomandare sa fie facuta de medicul dermatolog care a vazut copilul.

ionela_dia
a raspuns acum 7 ani

As dori sa luam legatura. Am un baietel de 3 luni cu diagnostic la nastere de aplazie cutanata in zona capului. As vrea sa facem un schimb de informatii.

scoici
a raspuns acum 7 ani

Astept sa-mi scrii pe mail scoici2003@yahoo.com. Scuze ca iti raspund asa tarziu, dar acum am citit postarea ta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/