Cauta

Aparitia mucusului in scaun.

Maria a intrebat pe 02.03.2016

Buna ziua! Imi cer scuze pentru deranj, dar va rog mult cand aveti disponibilitatea necesara sa imi raspundeti la acest mesaj.

Fetita mea, are 1 an si 8 luni si de aproximativ o luna a inceput sa faca scaune cu mucus, dar nu diareice.

Un singur scaun a fost mai moale in toata aceasta perioada. Scaunele erau legate, consistente, doar ca dupa ce a facut primul scaun cu mucus, facea ca si niste bulgarasi, ca si cum era putin constipata, dar avea 2, chiar si 3 scaune zilnic.

I-am dat 7 zile de Bifido baby, dar mucusul tot nu a incetat sa apara. In aceasta perioada a facut de 3 ori si scaun doar din mucus, fara nici o urma de materie fecala.

Mucusul are un miros destul de puternic, parca miroase a peste. I-am facut analize din scaun la doua laboratoare si toate au iesit bune:

Antigen giardia si criptosporidium: negativ
Antigen helicobacter: negativ
Depistare Adenovirus: negativ
Depistare Rotavirus: negativ
Proba de digestie de 2 ori.

La prima proba rezultatele au fost: grasimi neutre 0, fibre musculare nedigerate 0-1, fibre musculare digerate 0-1, granule de amidon 4-5, iar la a doua proba de digestie rezultatele au fost: grasimi neutre 0, fibre musculare nedigerate 0-1, fibre musculare digerate 3-4, granule de amidon1-2.

Coprocultura (absent Salmonella, absent Shigella, absent Escherichia coli enteropatogen, absent Yersinia)
Coprocitograma (rare leucocite, absente hematii, flora microbiana polimorfa fara elemente inflamatorii)
Coproparazitologic (de 3 ori negativ).

Analizele au fost facute de doua ori la doua laboratoare diferite. Inainte cu 2 saptamani de a aparea aceste scaune a terminat un tratament cu antibiotic (Forexo 7ml la 12 ore timp de 7 zile) pt. rosu in gat care s-a manifestat si cu febra, dar pe perioada tratamentului i-am dat protectis de 2 ori pe zi cate 5 picaturi si ulterior i-am dat baby jarro.

Atunci nu i-a curs nasul deloc, chiar daca a fost racita si nici nu expectora tusea, inghitea. Dar scaunele atunci nu au fost modificate. E posibil ca dupa atata timp sa elimine acum prin scaun?

Sa fie antibioticele cauza declansarii acestui mucus? Tot in perioada in care a aparut mucusul a mancat mai mult ca de obicei. Am vazut ca ii place mancarea la cuptor (pregatita doar pt ea) si a mancat inainte sa apara, condimentata doar cu putina sare si putin piper (pana atunci nu a mai mancat cu piper).

La fel, nu stiu daca acest fapt poate influenta aparitia mucusului. Chiar in seara in care a facut primul scaun cu mucus, cu 10 min. inainte a mancat o bucatica de kiwi.

A mai avut un scaun modificat de la kiwi cand i-am dat pt, prima data, dar doar unul. Cert este ca nu stiu cu exactitate ce i-a putut declansa formarea acestui mucus care in unele zile e mai mult, in altele e mai putin si pare ca scapam de el, dar nu e asa.

Acum se pregatesc si gingiile pentru iesirea molariilor. Credeti ca poate avea vreo legatura? Medicii la care am fost mi-au sugerat sa ii administrez in continuare probiotice sau sa o las in pace sa nu ii mai dau nimic sa vedem cum evolueaza.

Imi cer scuze pentru mesajul atat de lung, dar am vrut sa detaliez cu exactitate ce se intampla.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru ca nu mai stiu cum sa procedez pentru a scapa o data de aceasta problema care ne streseaza tot mai mult. Va multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Orice fel de medicamente veti administra, care, sigur pot modifica echilibrul florei bacteriene saprofite din tractul digestiv, pot modifica forma si continutul scaunului inclusiv prezenta mucusului.

Daca fetita nu prezinta alta simptomatologie, trebuie lasata in pace (de altfel si rezultatele atator analize confirma aceasta recomandare).

Fetita, la aceasta varsta poate manca chiar din meniul restului familiei(cu mici exceptii conservele, alimentele greu digerabile, carnea de porc).

Asa cum a aparut, in timp va disparea.

In unele cazuri poate aparea si in legatura cu unele alimente. Nu este motiv de alarmare!

Maria
a raspuns acum 4 ani

Va multumesc din suflet dl. Doctor! Frica nea cea mare a fost sa nu fie o intoleranta la gluten, sa nu avem de-a face cu boala celica. M-am speriat mai tare cand am vazut si scaune doar din mucus, fara urma de materie fecala. O zi buna!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/