Cauta

Am un baietel de un 1 an si 9 luni si inca il mai alaptez si as dori o posibilitate de a afla cum sa il intarc. Multumesc.

daniela_negrut a intrebat pe 13.06.2013

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

O metoda anume pentru intarcat nu exista. Ideal este sa inlocuiti treptat mesele pe care le primea la san cu formula de lapte praf, iar dupa varsta de 2 ani ii puteti da si lapte de vaca pasteurizat (de la cutie).

niko
a raspuns acum 7 ani

Cel mai bine ar fi ca intarcarea sa se produca atunci cand va dori copilul, dar avand in vedere ca este maricel, acest lucru trebuie sa aiba loc treptat.

O intarcare brusca va fi traumatizanta pentru el asa ca ar trebui sa raresti mesele de lapte la san, iar in felul acesta iti va scadea si lactatia si poate va renunta singur.

Metode gen: separare de el cateva zile sau sa te dai pe san cu te miri ce nu mi se par tocmai potrivite. Eu asa l-am intarcat la 1 an si 11 luni, i-am dat tot mai rar si treptat nu a mai cerut.

Dar copiii sunt diferiti, exista si copii dependenti de san care se intarca destul de greu. Eu as zice sa-l mai lasi daca ii place mult sanul pentru ca nu e nici o tragedie daca va suge si dupa doi ani si chiar daca lumea iti zice sa nu-i mai dai ca e mare, eu zic ca mai importante sunt nevoile si dorintele copilului. Multa sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/