Cauta

Am un baietel de 1 an si 8 luni.

Ana a intrebat pe 22.01.2016

Am un baietel de 1 an si 8 luni.

Avem probleme cu constipatia nici nu stiu ce sa-ii mai dau.

Am primit Diufalac Ursosan si Multilak, dar fara rost, de supozitoarele cu glicerina nici nu mai zic nu-l mai ajuta, de citeva zile am inceput sa-i dau cite 5 ml de miere dimineata, dar am observat ca cand vrea sa faca la olita se abtine, si face odata la 3 zile singur sau cu ajutorul sapunelui de rufe, nu vrea sa bea apa.

Nu stiu ce sa-i mai fac, ajutati-ma va rog mult. Multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Pentru a avea un tranzit intestinal normal, chiar si copilul mic, are nevoie de o alimentatie echilibrata si administrata dupa un program fixat la ore regulate.

Respectiv la fiul d-vs in varsta de 1 an si 8 luni care poate manca orice, chiar si din felurile de mancare preparate pentru restul familiei.

Deci 5 mese pe zi dintre care 3 mese principale dimineata, pranz si cina, diverse feluri de mancare, si 2 gustari intre orele 10:00 - 11:00 si 15:00 - 17:00 cat mai variate formate din derivatele laptelui cu sau fara fainoase, sau pulpa de fructe cu biscuiti sau orice dupa preferintele mamei si a copilului.

Evitati orezul, bananele gutuile, afinele care constipa.

Folositi sucul si pulpa de pere, prune, care ajuta tranzitul intestinal.

Dupa varsta de 2 ani puteti folosi cu succes faina de ovaz - este si in comert si la farmacii.

Ana
a raspuns acum 4 ani

Multumesc foarte frumos. Dar as vrea sa si mai stiu care ar fi cauza constipatiei? Poate fi careva probleme la matisoare?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/