Cauta

Am o fetita de un an si 2 luni si as vrea sa ii fac un meniu. Inca o mai alaptez si ii dau si completare, lapte formula.

Luiza a intrebat pe 20.08.2013

Am o fetita de un an si 2 luni si as vrea sa ii fac un meniu. Inca o mai alaptez si ii dau si completare, lapte formula. Ce alimente trebuie sa contina meniul ei? Cate mese pe zi trebuie sa aiba? Multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Din intrebarea si relatarea dvs reiese ca fetita are varsta de 1 an si 2 luni si ca inca nu a inceput diversificarea alimentatiei. Nu este bine.Acum va fi mai dificil si va trebuie multa rabdare si perseverenta.

Orice mamica stie ca diversificarea se incepe intre lunile 5 – 6, cu supa de zarzavat, apoi piureul de legume si treptat, treptat se introduce odata - de doua ori pe saptamana in cantitati crescande in functie de toleranta bebelusului, ficatul de pui de gaina, carnea de pasare, galbenusul de ou de gaina la 7 luni, pulpa de de banane, mere rase cu sau fara biscuiti rasi, branza de vaci, peste la 8 luni.

Mesele, dupa varsta de 8 luni trebuie sa fie in numar de 5 pe zi (3 mese principale si 2 gustari ) dupa un program pe care l-ati stabilit gradual la ore fixe (aceleasi ore) pe parcursul diversificarii, iar cantitatile pentru fiecare masa au crescut in functie de toleranta digestiva a bebelusului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/