Cauta

Am o fetita de 1 an si 8 luni si nu pot sa o obisnuiesc sa faca la olita. Ce ma sfatuiti? Cum sa procedez? Va multumesc.

Rodica a intrebat pe 08.01.2013

Am o fetita de 1 an si 8 luni si nu pot sa o obisnuiesc sa faca la olita. Ce ma sfatuiti? Cum sa procedez? Va multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Bebelusii trebuie invatati sa stea pe olita inca de la varsta cand au fost obisnuiti sa stea asezati, deci de la 6 - 7 luni, la inceput perioade scurte si treptat atat cat este necesar. Daca refuza sau se plictisesc, metoda poate fi intrerupta temporar si cu munca de lamurire se reiau incercarile pana copilul se obisnuieste. Deci, va trebuie multa rabdare si perseverenta. Puteti folosi si metoda povestilor, exemplificarilor etc pentru a-i distrage atentia.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

La varsta asta e cam tarziu sa incepeti cu olita. Eu am pus copiii dupa 7 luni pe olita. Iti trebuie multa rabdare, incearca cu jucarele, povesti, ilustratii si daca nu si nu incearca sa-i descrii wc-ul, poate vrea direct pe wc, asa cum fac oamenii mari, bineinteles cu colac special pentru copii.

leontina.balaescu
a raspuns acum 7 ani

Pe a mea cea mica a obisnuit-o sora-sa care are 10 ani. Mai intai o punea imbracata, se jucau foarte frumos pana intr-o seara cand i-a dat pampersul jos si a facut primul pipi. Acum dimineata la 1 an si 4 luni nu face nimic altceva pana nu o pun pe olita sa faca pipi si treaba mare. Daca nu o pun imediat ce se trezeste ma cearta. Si asa de aproape 2 luni ea nu a mai facut scaun in pampers. Totul trebuie sa inceapa prin joaca.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/