Cauta

Am o fetita de 1 an si 7 luni si nu vrea sa manance.

byuta23 a intrebat pe 11.04.2013

Fata mea nu vrea sa manance, poate sa stea si o zi intreaga fara sa manance, lapte ii fac doar seara si dimineata cu banana sau cereale, in rest supe sau restul mancarurilor nu vrea, doar doua trei guri si gata, iar fortata incepe scandalul si tot nu mananca. M-am gandit la niste vitamine, dar am fost informata ca nu sunt bune. Ce sa mai incerc?

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Incercati sa diversificati mancarica pe care i-o dati. Luati masa impreuna cu copilul, in familie, si creati din acest moment o interactiune cu acesta si un moment de invatare si educare.

Mancati aproximativ aceleasi feluri de mancare (supe, piureuri, carne, lactate, etc) pentru ca fetita sa nu se simta exclusa prin faptul ca trebuie sa manance altceva. Pe masura ce va creste exemplul de alimentatie veti fi Dvs, parintii.

Nu o obligati sa manance deoarece ea va crea un reflex de refuz de fiecare data cand veti incerca sa ii dati de mancare. Daca realizati un moment interactiv in timpul mesei, copilul nu va mai percepe alimentarea ca pe o aversiune.

Vitaminele sunt daunatoare, insa sunt rezervate cazurilor in care, din motive medicale, copilul nu se poate alimenta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/